Dacia 1410 Sport Coupé

Az én ékszerem egy elég ritka, kis számban gyártott Dacia 1410 Sport Coupé. A történet 4 éve kezdődött, mondhatni nagyon régi vágyam volt ez a típus. Internetes oldalakat böngészve találtam rá Szatmárnémetiben, teljesen véletlenül, és ugyan szörnyű állapotban volt, de nem számított, megvettem.

Édesapámmal azonnal neki is álltunk a felújításnak a kicsi garázsomban, darabjaira szedtük, teljesen új padlólemezt, nyúlványokat, sárvédőket kapott, és azon az elven voltam, hogy “miért is legyen gyári”? Kapott állítható futóművet, hátul keményített gátlókkal, elől Aro10-es vágott rugókat, szintén keményebb gátlókkal, na de ennyit a felfüggesztésről, a rövid videóból (melyet a “retrovasak.hu – olvasói anyagok” csoportban van lehetőségetek megtekinteni) majd rájöttök, hogy miért is történt így.

dac1

Folytatnám a belsővel, Smart Fortwo üléseket kapott, és hogy legyen azért benne retró is, az 1300-as műszerfalát tettem bele. Jöjjünk kintebb, a front részen megjelenik ugyanis az 1300-as fényszóró, hűtőrács, és lökhárító, nem így jött ki gyárilag, de szebbnek találtam. A motorjához nem nyúltunk, csak egy Renault 5-ös karbit és fokolt vezérműtengelyt tettünk bele. A csodagép napi használatban van, mivel Miskolcon dolgozom, velem jön mindehová, és gond nélkül teszi meg a 140 kilométeres távot minden héten, tudnék még mesélni róla. Köszönöm, hogy elolvastátok, remélem elnyerte tetszéseteket!

Péter

zparts autóalkatrész
Címkék
Lotus Cleaning retrovasak.hu

Kapcsolódó tartalmak

Ez is érdekelhet

Close
Back to top button
Close