fbpx

Hétvégi program: V. Balatonfüred Concours d’Elegance

Május 4. és 6. között újfent a klasszikus járműveké lesz a főszerep a balatonfüredi Tagore sétányon, ahol a 10-es évek remekeitől egészen a 90-es évek ritkaságaiig számos különleges modell felvonul.

V. Balatonfüred Concours d’Elegance

A FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) fémjelezte eseménynek, az előző évekhez hasonlóan, idén is kiemelt partnere a BMW Group Magyarország, mely többek között a vadonatúj BMW M5 és a teljesen megújult 3, 5-ajtós valamint Cabrio MINI modelleket tárja a rajongók elé. A BMW Motorrad legfrissebb újdonságai is felvonulnak a balatonfüredi közönség előtt, úgy, mint a K1600 Grand America és a 750 darabos limitált gyártású, karbon vázas HP4 Race modellek.

A szakmai zsűri idén is négy főkategóriában díjazza majd a felvonuló autó és motorkerékpár különlegességeket, így veterán (személy-, sport- és versenyautók az I. Világháború előttről), vintage (személy-, sport- és versenyautók az 1919-1942 időszakból), classic (1945-1985 között gyártott autók) és youngtimer (1986-1995 között gyártott járművek) modelleknek ítélik oda a trófeákat.

blank

V. Balatonfüred Concours d’Elegance

„A Balatonfüred Concours d’Elegance esemény immár 5 éves évfordulóját ünnepli, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a program színvonala és a kiállított autók köre nemzetközi hírre tett szert, az esemény szerepel a FIVA hivatalos naptárában. A BMW Group Magyarország immár negyedik éve kiemelt partnerünk, mely lehetővé teszi számunkra, hogy igazán különleges autócsodákat, illetve azok tulajdonosait hívhassuk meg Balatonfüredre. Idén is a Tagore sétány körül állítjuk majd ki az autókat, melyet a vasárnapi vörösszőnyeges díjátadó ünnepség zár majd” – emelte ki Valker Viktor, a Balatonfüred Concours d’Elegance főszervezője.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb