fbpx

A csirketelepi Trabant kalandos költöztetése

Elkezdődik végre a nyári Csirketelep Trabi-projekt. Hogy milyen Trabi? Milyen projekt?? Az előzményeket ide kattintva olvashatjátok.

A történet viszont azóta egy nem annyira hirtelen, de annál nagyobb fordulatot vett. Béke Tóni csapatának a korábban elkezdett projektjei elhúzódtak a buszok újítása közben feltárt, rejtett hibák miatt. Amíg a korábbi megrendeléseket be nem fejezik, értelemszerű, hogy újba nem foghatnak bele. Így történt, hogy hosszas várakozás után is a Csirketelep udvarán, egy helyben állt András Trabantja.

trab1

Nemrég segítségül hívtuk tehát egyesületünk, az Észak-magyarországi Trabant Club Egyesület egyik tagját, hogy a kisautót Miskolcon, a Mi-Ve Retro Kft. műhelyében vegye kezelésbe. A projekt tehát egy közös, baráti megegyezéssel átkerült Sebe Máté és Sebe Soma műhelyébe, akik legalább annyi elszántsággal, elhivatottsággal és szakértelemmel csinálják majd meg a kis Trabantot, mint ahogyan Tóni és csapata a buszokat. A miskolci csapatnak nem ez az első munkája, ők igazán tapasztalt Trabantosok, így jó kezekben lesz az autó.

A múlt hét végén egy trélerrel álltunk meg a Csirketelep hatalmas, veszedelmes „buszőrző” kutyáival farkasszemet nézve, ám ők menten megszelídültek, amint gazdájuk megjelent, majd barátságosan beinvitált minket. Felpakoltuk a Trabit, majd a „munka” után jöhetett egy kis lazítás: körbenéztünk a Csirketelepen, beszélgettünk egy jót, meglett Tóni rég elveszettnek hitt jambója. Ezután pedig András Trabantja elindult Miskolc felé, és meg sem állt a Mi-Ve Retro műhelyéig.

trab2

A fejleményeket ezentúl folyamatosan képek formájában küldik majd a srácok, de néha azért majd mi is tiszteletünket tesszük náluk és „lemeózzuk” a munkát.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb