fbpx

A legkülönlegesebb Kacsa

Egy nem mindennapi ember vagyok, egy egyedi kocsival a birtokomban, különös tervekkel, melyet ez a különleges történet mutat be mindenkinek.

kacsa3

A kezdet:

Életem nagy kalandja, mely azóta is csak tart, 1995-ben kezdődött. Elhatároztuk, hogy veszünk egy ritkaságszámba menő Citroen 2CV típusú, lenyitható tetejű kocsit. Kevés van belőle, de városunkban ekkor még láttam néhányat. Azóta már eltűntek az utakról, az enyémet kivéve. Ennek a kocsinak ismert beceneve: KACSA. Igen, a híres francia kisautó, vagy népautó. Már gyerekkoromban tetszett az egyedi alakja miatt. Végül 1995. február 7-én, Zalaegerszegen jutottunk hozzá egy 84-es évjáratú, sárga, szép állapotban levő 2CV6 Special- példányhoz. A hazaút izgalmas volt, ekkor vezettem először ilyen autót. Kormányváltós, de mégsem hasonlít az átlag kormányváltós kocsikhoz. De nagyjából boldogultam vele. Ma már gyerekjáték kezelni! Akár csukott szemmel is!

blank

95-nyarán elmentem vele a szlovén Citroen világtalálkozóra. Remek élmény volt! Rengeteg kacsa és egyéb Citroen volt ott. Kolosszális élmény volt!

És elkezdtem…

Igen, elkezdtem a kocsit személyiségemhez formálni, kezdve először is a rozsdátlanítással. A következő évben, 96-ban, sok-sok rozsdától szabadítottam meg. Az év tavaszán volt, hogy ahol ecsettel nem fértem hozzá a rozsdaoldóval, ott ötletesen injekciófecskendővel nyomtam be az apróbb lyukakon a szert. Viccesen úgy lehetne mondani, hogy ez a Kacsa immunerősítő kúrája. Majd a küszöblemezt más színre festettem. Az alvázát meg lekentem vastagon alvázvédővel. Ez jó kezdet volt, de majd meglátjátok, hogy idővel átestem a ló másik oldalára.

Folytatása következik! Aki szeretné már most többet olvasni róla, az kattintson ide, vagy ide.

Herényi Norbertoo

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb