fbpx

Az 1,0 literes boltbajárós, ami után a rendőrség is megfordul!

Mai videónkban Emma egy 1975-ös Škoda S100-ast mutat be Nektek, ami újkora óta ugyan annak a családnak a tulajdonában áll! Az autót pár évvel ezelőtt Gábor a nagynénjétől vásárolta meg, ami a hölgy nyugdíjazásáig a sztereotipikus vidéki életmódot követte. Rendszerint boltba, templomba jártak vele, ám miután a nagynéni visszavonult, már nem volt szüksége autóra, így meg akart válni tőle. Gábor azonnal kapott az alkalmon és megvásárolta az S100-ast, amit azóta gyári állapotúra újított fel.
A Škoda S100-asok az 1000MB és 1100MB-ket váltották és kifejezetten kis kategóriás családi autóként forgalmazták őket. A 100-as volt az első csehszlovák személyautó, amiből több mint 1 millió példányt adtak el. Ahogy az a szocialista autóipar vívmányainak esetén már megszokottnak számít, az S100-ason megfigyelhető a nyugat-európai és amerikai behatás. Ez többek között a hajlított szélvédőn (Wrap Around Windshield), a párnázott műszerfalon és a „hőmérő stílusú” sebességmérőn nyilvánul meg.
Erőforrás terén egy 998 köbcentis, soros 4 hengeres, vízhűtéses variánssal látták el, ami 44 LE (32 kW) leadását tette lehetővé. Az 1,0 literes motor működését egy 4 fokozatú manuális váltó segítette. Ha részletesebben is érdekel, hogy az S100-as milyen kalandokat élt meg, illetve, hogy Gábornak milyen Škodás élménye fűződik a magyar rendőrséghez, nézz bele a videónkba!

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb