fbpx

Az Alfa orrú német sportautó -1963 Goggolmobil TS250 Coupé

Duna Auto

A Goggomobil egy nyugat-német autógyártó volt, ami a Fuldamobilhoz, Heinkelhez és Messerschmitthez hasonlóan törpeautók gyártására szakosodott.
Egyik legkülönlegesebb modellje a TS250 Coupé volt, amit 1955 és 1969 között értékesített. A világháború után Európában, főleg az NSZK-ban, a lakosságnak nem volt pénze új autót vásárolni, ami a mikroautók megjelenéséhez vezetett. Ezek a kocsik átmentet képeztek a megszokott személyautók és motorok között: fedett karosszériáikat egy alig pár száz köbcentiméteres erőforrással látták el. Az 1950-es évek európai autói több formatervi jegyet is kölcsönöztek amerikai kortársaiktól, mint például az ezen az 1963-as Goggomobil TS250 Coupén is megfigyelhető hátsó panoráma szélvédő és az uszonyok.
A kupé modelleket egy 250 ccm-es, kéthengeres, kétütemű erőforrással szerelték, amik 13,6 lóerő és 25 Nm-nyi nyomaték leadására voltak képesek. Legnagyobb sebessége 80 km/h volt, amit kevesebb, mint 30,0 másodperc alatt ért el. A videóban szereplő példányt eredeti színkódja szerint restauráltak. Motorilag teljesen üzemképes, utasterét még azok a kárpitok borítják, amikkel 1963-ban elhagyta a gyártósort.

Kövesd te is a Klasszik Kasztni Youtube csatornáját!

 

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb