fbpx

Dacia 1410 Sport Coupé

Az én ékszerem egy elég ritka, kis számban gyártott Dacia 1410 Sport Coupé. A történet 4 éve kezdődött, mondhatni nagyon régi vágyam volt ez a típus. Internetes oldalakat böngészve találtam rá Szatmárnémetiben, teljesen véletlenül, és ugyan szörnyű állapotban volt, de nem számított, megvettem.

Édesapámmal azonnal neki is álltunk a felújításnak a kicsi garázsomban, darabjaira szedtük, teljesen új padlólemezt, nyúlványokat, sárvédőket kapott, és azon az elven voltam, hogy „miért is legyen gyári”? Kapott állítható futóművet, hátul keményített gátlókkal, elől Aro10-es vágott rugókat, szintén keményebb gátlókkal, na de ennyit a felfüggesztésről, a rövid videóból (melyet a „retrovasak.hu – olvasói anyagok” csoportban van lehetőségetek megtekinteni) majd rájöttök, hogy miért is történt így.

dac1

Folytatnám a belsővel, Smart Fortwo üléseket kapott, és hogy legyen azért benne retró is, az 1300-as műszerfalát tettem bele. Jöjjünk kintebb, a front részen megjelenik ugyanis az 1300-as fényszóró, hűtőrács, és lökhárító, nem így jött ki gyárilag, de szebbnek találtam. A motorjához nem nyúltunk, csak egy Renault 5-ös karbit és fokolt vezérműtengelyt tettünk bele. A csodagép napi használatban van, mivel Miskolcon dolgozom, velem jön mindehová, és gond nélkül teszi meg a 140 kilométeres távot minden héten, tudnék még mesélni róla. Köszönöm, hogy elolvastátok, remélem elnyerte tetszéseteket!

Péter

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb