fbpx

Egy Trabant százat csinál – ilyen volt a VII. EMTC találkozó

A hétvégén rendezték meg Magyarország immár legnépszerűbb nemzetközi Trabant-Wartburg Találkozóját, az Észak-magyarországi Trabant Club Egyesület szervezésében, a Bánvölgye Erdei Táborban, Nagyvisnyón.

Idén hetedik alakalommal gyűlt össze a népes társaság, hogy egy fantasztikus hétvégét töltsenek el egymással a márka kedvelői és több, mint száz autó érkezett. A regisztrálók között három Trabant Kübel és egy sárga színű Tramp is színesítette a palettát, ilyen még egy hazai találkozón sem volt. A rendezvényhez a Régi Járművek Egri Egyesülete is csatlakozott a saját egyesületi tűzoltó-Trabantjukkal és több veterán autóval, motorral.

t4

Péntek az érkezés napja volt, a délelőtti órákban már folyamatos volt a beregisztrálás a tábor kapujában és sorra érkeztek a magyar, lengyel, szlovák és cseh barátok. A campingben kitűnő volt az ellátás és gördülékeny az együttműködés.  Minden faházat jó előre lefoglaltak az egyesület weboldalán, de érkeztek lakókocsival is, a vállalkozóbb szelleműek pedig sátoroztak. Bár esőt jósoltak a hétvégére – szerencsére ez nem zavarta az útnak indulókat –  az égiek kegyesek voltak, így a rendezvényt nem mosta el az eső, sőt kifejezetten napsütéses, meleg idő volt.

blank

Délután a Crazy East Crew, Dance Elite tánccsoportok léptek „színpadra”, hat órától pedig a GIGA Rádió élő rádióműsorban kérhettek dalt a résztvevők Giga Anita és Kiss Kornél jóvoltából. Majd egy kis Partyhangolót hallhattunk Kacsával. Este a fényeké volt a főszerep, fantasztikus tűzzsonglőr parádé szórakoztatta a közönséget. A főnap első állomása a Mályinkai Pálinkafőzde volt, ahol egy rövid ismertető után vásárolhattunk egy kis helyi finomságot. Innen konvojban indultunk Dédestapolcsányba, ugyanis ott folytatódott a programsorozat.

t2

A szombat kiemelkedő és izgalmas programjaként egy fiatal, igazi megszállott trabantos, Ackermann Balázs, vagyis a Retro Autórodeó akrobatikus bemutatója kápráztatta el a csapatot. Balázsnak rögtön hatalmas rajongótábora kerekedett, ami érthető is, ettől függetlenül egy barátságos, humoros és közvetlen srácnak ismertünk meg. Szerencsés abban is, hogy szenvedélyével nincs egyedül, a bemutatóra párja és családja is büszkén kísérte el.

Közben a vásártéren a járművek kiállítása is megtörtént, amit a Dédesi Extrém Napok valamennyi érdeklődője is megcsodálhatott. Még egy menyasszonyi fotózást is megejtettek a Trabik között, hát ilyen sem volt még… 😉 A közönségkedvenc vetélkedőnek a Szlalom verseny bizonyult, a hatalmas füves területen volt is hely a mókára és nem is fogták vissza magukat a nevezők, keményen megküzdöttek a díjakért.

t1

A táborba visszatérve folytatódtak a vetélkedők, mint például a jól ismert Feleség cipelő verseny, Leghalkabban záródó ajtó, Találkozós képfelismerő verseny stb. Sajnos hiába vártuk, a RetróVasak csapata nem tudott eljönni hozzánk, műszaki problémák miatt le kellett mondaniuk a megbeszélteket. Azóta már orvosolták a gondokat és igyekeznek a túrára elhárítani minden felmerülő nehézséget. (A gyors „beavatkozásnak” köszönhetően holnap reggel már újra pöföghet a Trabink – a szerk.)

Az utolsó napon kissé döcögősen, komótosan kezdtek szedelőzködni a táborban, az eredményhirdetést követően lassan elindultak hazafelé, majd az utolsó Trabant is elhagyta az idei találkozó helyszínét.

Még aznap sokak jelezték a facebook eseményben, hogy szerencsésen megérkeztek és egy-egy képpel, elismerő szóval köszönték meg a munkánkat és a színvonalas szervezést.

Jövőre is legalább ennyien találkozzunk!

Bella, Maki, és az EMTC csapata

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb