fbpx

Eperke 🍓, a Volkswagen Jetta Mark I, aki sokkal több, mint családtag!

Mai videónkban egy 1983-as Volkswagen Jetta Mark I-est mutatunk be Nektek, amit tulajdonosa, Imre, még évekkel ezelőtt vásárolt, s azóta elválaszthatatlan társakká váltak!
A Volkswagen 1979-ben mutatta be az 1. generációs Jettát, ami valójában a kortárs Golf szedánosított változata volt, amit főképp az amerikai piacra szánt. A német óriás 1984-ig szerelte a Mark I-eseket, amik a „Volkswagen Typ 16” gyári kód alatt futottak. Imre egy szegedi ismerősétől vette az autót, aki bár sokat nem használta, figyelt arra, hogy az autó jó állapotban maradjon.
Ennek ellenére a vásárlást követően Eperke egy teljes műszaki felújításon esett át, illetve új fényezést kapott, ami szinte teljesen megegyezik eredi színével. Az autó egyik különlegessége, hogy bár ezeket a Jettákat többnyire 4 fokozatú váltóval szerelték, Eperke váltóján 5 fokozat szerepel, melyen az 5. helyére egy „E” betűt nyomtak, ami az „Economy” fokozatra utal. Sokan kezelik a veteránokat családtagként, de Eperke ennél jóval több! Azon túl, hogy Ő volt Imre esküvői autója, Szinnyai Dóri Emlékkő c. videóklippjében is felbukkant! Ha részletesebben is érdekel ennek a különleges „Fauvének” a története, nézd meg a videót és oszd meg velünk a véleményed!

Kövesd te is a Klasszik Kasztni Youtube csatornáját!

blank
ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb