fbpx

Helyek, ahová érdemes kigurulni fotózni – I. rész

Autót fotózni mindig jó móka, ám nem egyszerű dolog találni olyan helyet, ami mutatós is, és nem is zavarunk/tartunk fel senkit a jelenlétünkkel. Pont ezért nekünk is van jó néhány bejáratott helyszínünk, ahová általában előre betervezzük a fotózásokat. Ezekből mutatunk most párat, és reméljük, hogy a vénasszonyok nyarán felbuzdulva ti is kedvet kaptok néhány kép elkészítéséhez!

blank

Volt Csepel Művek területe

Csodálatos hangulata van a helynek, szinte árad belőle a történelem, mi a Polski Fiat 125p tesztünkhöz készítettük el ott a képeket, valamint a Keleti Blog csapata a videóhóz a vágóképeket. Érdemes ide kinézni, biztosan találtok az ipartelepen egy-két olyan zugot, épületet, vagy falfelületet, amely elé érdemes beparkolni néhány kattintás erejéig.

blank

Mátra – Vécs – Kisnána közötti útszakasz

Évenkénti kalandjaink állandó szereplője a Mátra, ahová mindig nagy lelkesedéssel járunk vissza már csak ezekért a hangulatos fotókért is. A Vécs – Kisnána közötti néhány kilométeres, aszfaltozott út gyér forgalmú, azonban a Mátra teljes vonulata kirajzolódik a háttérben. A Vécsről Kápolna felé kivezető útszakaszról jó néhány mezőgazdasági földút is leágazik, szárazabb időben jól járhatóak, magasabb autóval ide is jó ötlet lehet kigurulni, a Ladáról például ott készült a fotó.

blank

Aeropark

Ez egy kicsit kilóg a sorból, ugyanis ide mindenképp előzetes engedélyt kell kérni, ám ha járművetek illik az IL-18 és a Lada 1200 Combi társaságába, a vezetőséggel egyeztetve biztosan találtok egy alkalmas időpontot néhány kép ellövéséhez. Mi imádtuk a végeredményt, kapcsolatfelvételre az Aeropark elérhetőségein van lehetőségetek.

blank

Biatorbágyi Vasúti Viadukt

A leginkább az 1931-es merényletről ismert viadukt funkcióját nézve ma már csupán sétány és kilátó, no meg persze Biatorbágy egyik fő jelképe. Mindkét oldaláról jól fotózható, csodálatos hátteret biztosít, és a közlekedés többi szereplőjét sem zavarjuk, ha a körforgalom melletti parkolóban fényképezünk. A képen látható Zaporozsec bemutatója ide kattintva olvasható.

blank

Balatonvilágos – Mészöly Géza sétány

Balatonvilágoson több remek hely is található, a panoráma-kilátónál azonban elég nagy a forgalom, így inkább a Mészöly-sétányt érdemes felkeresni, melyhez szűk kis aszfaltozott utcákon keresztül juthatunk fel. A látvány pazar, gyakorlatilag a Balaton egésze a szemünk elé tárul. Érdemes kicsit továbbmenni, nagyjából 200 méterre a kijelölt helytől található még egy kiszögellés, ahol még a bokrok sem zavarnak be.

Folytatása következik…

Képek: Bacsa Zoltán, Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb