fbpx

Rolls-Royce Silver Shadow (1973)

Duna Auto

Ez az autó egy elérhetetlennek tűnő, megvalósult álom! 1973-as évjáratú Silver Shadow, szerencsére balkormányos, ilyet egyre nehezebb találni. Elmentünk megnézni, és egy alapos átvizsgálás után rájöttünk, hogy ez az autó a KELL kategória, a tulajdonos pedig 5 millió forint alatti árat mondott. Formáját tekintve szerintem az egyik valaha gyártott legszebb Rolls, a hűtőmaszk, a két ikerlámpával maga a gyönyör.

rolls10

Először is ez a 43 éves autó egy olyan műszaki, technológiai tartalmat rejt magában, hogy ezt szavakba sem lehet foglalni, elég csak a felszereltségét megemlíteni: klíma, elektromos első ülések, visszapillantók, négy elektromos ablak, hihetetlen, de nem is az extrák, hanem a kidolgozás minősége, mely egyszerűen szenzációs. A hátsó lábtér akkora, hogy egy kisebb lakodalmat meg lehetne tartani a második üléssoron.

rolls3

Na de „üljünk bele”, ahogyan elindítod, azonnal elkezd hörögni a 6750 köbcentis, 203 lóerős erőd, a hangja felemelő, majd beteszed a 3 sebességes automatát D-be és lassan elindulsz. Emeli az elejét, és ül le a hátulja, mintha egy nagy hajó volna, de mindezt olyan kulturáltan, hogy a mai autók megirigyelhetnék. Nincs nyikorgás, halk, csendes, teszi a dolgát, a kormány pedig olyan puhán forog, mint kés a vajban. Méltóságteljesség árad az egész járműből!

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb