fbpx

Tornácról mentett kisbaba 🇩🇪 👶|1987 Mercedes Benz 190E (W201)

Ebben a videónkban egy 1987-es Mercedes W201 „Baby Benz”-t mutatok be Nektek, amit tulaja, Karnis Sándor, mondhatjuk a szerencsés véletlen folytán vásárolt meg.

Megjelenése idején a 190-es széria, gyári kódja szerint a W201-es a nyugat-német gyártó legkisebb, egyben első kompakt autója volt. A cég több 100 millió dollárt fektetett az autó tervezésébe, ami ahhoz a szokatlan jelenséghez vezetett, hogy a legolcsóbb típus volt a legkorszerűbb modell, melynek műszaki megoldásait később a drágább Mercedeseken is hasznosították.

Beceneve, onnan ered, hogy a korabeli kritikusok a gyártó többi modelljéhez képest túl kicsinek és középszerűnek tartották, így a Baby Benz, becenevet/ gúnynevet aggatták rá. Ennek ellenére a W201-esek igazi sikertörténetet futottak be, ráadásul több rally és egyedi piacos változat is készült. Ilyen például a brit 190LE, az ausztrál 180E és az amerikai 190E Limited Edition is.

Ami kifejezetten ezt a Baby Benz-t illeti: Sanyi az interjúban elmesélte, hogy véletlenül bukkant rá az autóra. Egy családi ház udvarán porosodott, így becsöngetett, és megkérdezte, hogy eladó-e az autó. Ahogy kiderült, az idősebb úr már 2 éve próbálta eladni a Baby-t, hogy helyet szabadítson fel a többi veteránja számára. Az érdekek találkoztak, így 2015-ben egy szép napon Sanyi hozzájutott kedvenc klasszikusához, amit a mai napig rendszeresen használ.

blank

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb