fbpx

Trabantokkal Skandináviába – göröngyös út Lublin felé

Kassáról induláskor már késésben voltunk, ahogy mindig, de szép idő volt és gondoltuk, hogy hamar meglesz az a „pár” órás út…Persze, indulás után olyan esőfelhőbe értünk, hogy semmit sem lehetett látni. Bolha ablaktörlője megadta magát, két irányba állt, Bodobácsnak pedig elkezdett beázni a szélvédője közepén felül.

Miután rendbe tették a fiúk az autókat és az eső is alábbhagyott, ismét útra keltünk és átérve Lengyelországba felmerült egy következő dolog, ami megállásra késztetett minket. Bodobács egyik biztosítéka nem akaródzott rendesen működni, de ezt is simán elhárította Peti és Zoli. Ezen az úton a következő megálló már az alapvető szükségletek kielégítése miatt volt egy kamionos büfénél ahol egy lengyelen kívül csak oroszul beszélő kamionos kézzel-lábbal elmesélte, hogy neki egy Skodája volt régen és azzal utazta körbe Lengyelországot.

Már majdnem odaértünk Lublinba amikor Bolhából egy emelkedőn kifogyott a benzin. Gyorsan kerestünk egy kutat de már bezárt, amikor odaértünk, nem baj, tovább mentünk és sikeresen tankoltunk és most már tényleg nem volt megállás Lublinig.

Amolyan lengyeles jókedvvel fogadtak bennünket a szálláson és amik ezek után történtek…ekkor kezdődött a nap újabb kalandos része, de erről majd a folytatásban! Addig is íme a Trabis-roadmovie első része:

Cikk: Soós Barbara

Videó: Kovács Péter

A túrát ide kattintva is nyomon követhetitek (szó szerint, akár élőben is), Instán itt csatlakozhattok!

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb