fbpx

Volvo 740 Turbótégla bemutató – kövérgáz

blank

Az autónak túl nagy története nincs, igazából annyi, hogy édesapám GAZ 24 Volgáját akartam feltámasztani, valamint venni valami viszonylag könnyű, 100 le feletti hátsó kerék hajtású autót, nyilvánvaló hogy ezek tekintetében mire. A Volvokért eleve bolondulok, főleg a 700-as, 900-as, 200-as szériákért. Ezt az autót 1 hónapja hirdette az eladó, én meg minden nap megnéztem, várva, hogy mikor viszik el és esek újra depresszióba, hogy ezt is megvette valaki 😅 De egy barátom majdnem szó szerint betuszkolt az autójába és elvitt megnézni. Kombit szerettem volna, olyat, amit nem sajnálok és éjjelente, amikor már a motort nem vehetem elő a hideg vagy eső miatt, akkor ezzel éljem ki adrenalinfüggőségemet kilinccsel előre haladva. Körbenéztem, tökéletes volt azt leszámítva, hogy a tetőablak nem nyitott ki. Se egy folt rozsda, se semmi egyéb, amibe különös képen szerelőként bele tudtam volna kötni egy 31 éves autóba. Majd megkaptam a kulcsot, hosszas izzítás után megröffent a hat henger. Mint a doxa, messziről felismerhető klattyogással, ahogy az öreg Mercik és BMW-k erőforrásai is miután kiszolgáltak két generációt. Megtörtént a próbakör, kifejezetten tetszett, hibát nem észleltem, ígyhát miután kiszálltunk, leszámoltam a vételárát és aláírtam az adásvételi szerződést. Majd az eladó házánál megjelent egy helyi fiatal pár, hogy szeretnék megvásárolni az autót, mert hetek óta nézegetik, hogy ott áll az utcájukban és megtetszett nekik. Egy hajszálon múlt, mintha csak úgy lett volna elkönyvelve, hogy az enyém egyen.

blank

2 év használat után, fél Erdélyt bejárva, 400.000 km fölött, 33 évesen úgy érzem, hogy ennek tényleg az enyémnek kellett, hogy legyen.

blank

Végül nem lett belőle drift autó, túl jó állapotban fennmaradt eddig. Sőt, minden átalakításról letettem. Az adrenalin utáni vágyat abban a pillanatban elnyomja a motor lágy duruzsolása, ahogy becsukom az ajtót. Attól a ponttól kezdve, valami másra vágyom, arra a nyugalomra és biztonságra, ami nem véletlenül ölelte körbe a Volvo kultuszt annyi éven át.

blank

Gratulálunk Péter a szép Vashoz!

retrovasak.hu csapata

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb