fbpx

XV. budapesti Oldtimer Show

2020. április 17-19-ig 15. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. 15 éves jubileumunk alkalmából több újítást is bevezetünk. Először az olcsóbb pénteki jegyet említem, ami főként a nyugdíjas látogatóknak akar kedvezni. Pénteken a parkban szellősebb lesz a hely, nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni. A második fontos újítás a bővített nyitvatartás. Pénteken 13:00 helyett most már 12:00-kor ki fogunk kinyitni és 18:00 helyett 19:00-ig tartunk nyitva. Tehát a Pénteki nyitva tartás 2 órával bővül! Szombaton is bővül a nyitva tartás, hiszen ekkor is 19:00-ig tart nyitva a park a látogatók előtt, az eddig megszokott 18:00 óra helyett.

blank

Az ajándékokról most sem feledkezünk meg. A jegypénztáraknál minden jegy mellé Oldtimer Show emlékmatricát fogunk ajándékba adni. Kérjük ragasszák fel az autójukra. J A fesztivál látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro öltözködési stílus verseny”-t! Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és nyerjék meg a naponta 3-3 ajándékunk egyikét.

Az Oldtimer Show Kft. tovább erősíti a fesztiváljai „családbarát” jellegét. Még több játékot biztosítunk a gyerekeknek díjmentesen: állatsimogató, arcfestés, íjászat és kézműves foglalkoztató. Újdonság a nagy park füves területén a tűzoltóruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek, ami szintén díjmentes.

blank

Ha már gondoltunk a gyerekekre ajándékokkal, akkor a felnőttek se érezzék mellőzve magukat. A „Gasztro” utcában minden nap az első ezer látogatót Sápi gyümölcsbor kóstolásra hívunk meg. J A kézműves ételekből és italokból a „Vásártér”-en lehet majd vásárolgatni. A kis és a nagy parkban felállított vendéglőkben frissen sülteket fogyaszthatnak. Itt fontos megjegyezni, hogy az árakat szabályozzuk és a minőséget is ellenőrizzük, ahogy az októberi Disznótoros kolbászfesztiválunkon szokás. Újdonság lesz az egész családnak a Víztorony Parkban felállított óriáskerék!

Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeumunk, ahol az igazi Csabai kolbászt meg lehet majd kóstolni. Itt felhívjuk a gasztronómia és a hagyományőrzés kedvelőit, hogy okt. 9-11-ig lesz majd megrendezve ugyanitt a 3 napos Disznótoros kolbászfesztiválunk.

Fesztiváljainkon díjmentesen lehet használni a park WC-mosdó egységeit. A parkolás is díjmentes lesz a kibővített parkolóinkban. Itt fontos megjegyezni, hogy a parkolót csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításait betartja. Főleg szombaton és vasárnap számítunk a parkolók telítettségére. Megnyugtatásul közöljük, hogy a parkhoz közeli utcákban a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy csak a parkolósávokba parkoljanak és ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba.

A Vasúttöréneti Parkba tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is, az Esztergomi vonalon utazva. A mozgást kedvelők jöjjenek hozzánk kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk P1 parkolóban. Messziről jött látogatóknak a parktól nem messzire lévő Vitta Hotel-t ajánljuk (1/379-7389) Az Oldtimer Show-ra hivatkozva kedvezményes áron tudnak maguknak szállást foglalni.

A legfontosabb kérdés (mint mindig) a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n. Sőt! Minden eddiginél több külföldi oldtimer kiállító részvételére számíthatnak. A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok.

Emellett számos kiegészítő program is lesz: a Víztorony Parkban „Tuning és sportautó kiállítás”, ahol Formula és egyéb versenycsapatok is bemutatkoznak. A Kalandjárók Kiállításon a legújabb lakókocsikat lehet megnézni, megvásárolni. Lesznek ismét katonai táborok, harckocsik és harcászati bemutatók. A 2020-as hazai vonatkozású Giro d’Italia kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal.

Fesztiváljaink hétvégéjén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre kel! Ismét be lesz fűtve egy gőzmozdony, amin utazni is lehet. Lesz sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút kibővített sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás.

Oldtimeres szempontból persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide bárki benevezhet, akinek szép oldtimer járműve van. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend sokat számít. Március 1-től lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő ápr. 10-ig tart. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a rendezvényre.)

Ezen kívül lesznek még bőven oldtimer járműves programok: USA autó kiállítás az Orient előtt, teherautó és busz kiállítás a főutcában, traktor és gép interaktív kiállítás a Víztorony parkban. A tuningautók között külön szekcióban lesznek a Hotrod autók és a retro tuning autók (felspécizett oldtimerek)blank blank

Az Oldtimer Show jegyeket elővételben is meg lehet vásárolni az új web-áruházunkban, ápr. 12-én (vas.) éjfélig.

A jegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyákkal, SZÉP kártyákkal és Erzsébet kártyával is meg lehet vásárolni. Jegy áraink a tavalyiak: felnőtt jegy 4.000Ft, gyerek jegy 3.000Ft (14 éves kor alatt), nyugdíjas jegy 3.000Ft, családi jegy 11.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek) A jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók. Újdonság a pénteki jegy, ami 3.000Ft-ba kerül (egységáras)  A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.

A rendezvényre élelmiszert behozni TILOS! (kivétel a bébi tápszer)

A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!

Az Oldtimer Show-ról folyamatosan frissülő információk a honlapunkon találhatók: www.oldtimershow.hu   Az előző években kiállított oldtimer járműveket és a díjnyerteseket a fotógalériában nézhetitek meg. Kérjük látogassátok meg facebook oldalunkat is a friss hírekért: www.facebook.com / Oldtimer Show Budapest

Kérjük add tovább a 15. budapest Oldtimer Show hírét barátaidnak, ismerőseidnek és munkatársaidnak. Vegyél részt facebook képmegosztó játékunkon, ahol belépőjegyeket nyerhetsz.

Találkozzunk ápr. 17-19-ig a budapesti Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.)

Kiss Tamás ügyvezető (Oldtimer Show Kft.)

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb