fbpx

2018-ban is legendák a Comói-tó partján

A BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda 2018. május 25-27. között a filmkészítés fellegvárának két- és négykerekű csillagait hozza el a Comói-tó partjára.

Az észak-olaszországi Cernobbio városában megrendezett Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018-ban is a járműtörténelem klasszikus autócsodáit és legendás motorkerékpárjait gurítja ki a Comói-tó partjára. A két-és négykerekű csillagok rendhagyó szépségversenyét a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda ezúttal „Hollywood a Tó mentén” („Hollywood on the Lake”) mottó alatt hívja életre. A háromnapos eseménynek 2018. május 25-27. között ismét a Villa d’Este és a Villa Erba luxusszállodák parkja ad majd otthont, ahol a Concorso d’Eleganza Villa d’Este a járműtörténelem magával ragadó évtizedeinek nagyszabású, színpadias felelevenítése mellett a jövőbe mutató tanulmányautóknak és prototípusoknak is reflektorfényt biztosít.

Comói-tó

2018-ban a legendás járműszépségverseny indulói nyolc kategóriában versenyeznek majd. A mezőny ezúttal is a járműgyártás évszázados történelmének legfontosabb állomásait gyűjti csokorba, a háború előtti idők versenyautóitól, luxuslimuzinjaitól és sportautóitól kezdve, egészen a háború utáni korok két- és négykerekű remekeiig. A klasszikus autók és a történelmi motorkerékpárok ezúttal a jármű- és a filmtörténelem összefonódását elevenítik fel, a némafilmekben és az arany ’20-as évek vásznain megjelenő gépkocsikkal és az első hollywoodi világsikerek kerekeken guruló főszereplőivel.

blank

Comói-tó

A háromnapos esemény felhozatalát a legkülönlegesebb járműkategóriák rendhagyó darabjai színesítik, köztük számos olyan kivételes motorkerékpárral és gépkocsival, amelyek nem csupán az utca emberében, de a leghíresebb hollywoodi sztárok életében is nyomot hagytak. A most először életre hívott „motorsport” kategóriában ráadásul az elmúlt évtizedek Forma-1-es versenyautói is egymás mellé gurulnak majd. A szervezők a nyolc kategória részleteit egy későbbi időpontban jelentik be.

Comói-tó

A világhírű Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és a legendás motorkerékpárok legexkluzívabb eseménye, amelynek története egészen 1929-ig nyúlik vissza. Az észak-olaszországi Cernobbio városában megrendezett „Coppa d’Oro Villa d’Este” kiállítás eleinte az autóipar legfrissebb újításait tárta a látogatók elé, több-kevesebb sikerrel. A BMW Group 1999-ben karolta fel az eseményt, 2005 óta pedig a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda közös rendezőként hívja életre a két- és négykerekű különlegességek szépségversenyét, amely évről évre több ezer résztvevőt és rajongót varázsol el. A 2018-as felvonás regisztrációja már megkezdődött, a klasszikus járművek tulajdonosai a világ minden tájáról benevezhetik ritkaságukat az előkelő szépségversenyre.

Jövőre az esemény a világ legexkluzívabb kétkerekű járműveit immáron nyolcadik alkalommal gyűjti csokorba. A történelmi motorkerékpárok a Villa Erba luxusszálloda előkelő parkjából indulva, konvojban vonulnak fel Como és Cernobbio utcáin, mígnem a Villa d’Este luxusszálloda elé érkeznek meg. A Concorso di Motociclette a Concorso d’Eleganza Villa d’Este egyik fénypontja, amelynek résztvevői közül évről évre egy szakmai zsűri választja ki a szépségverseny főszereplőit.

Comói-tó

Az esemény hivatalos weboldala és a történelmi járműkülönlegességek online regisztrációjával kapcsolatos tudnivalók a http://concorsodeleganzavilladeste.com oldalon érhetők el. A látogatói belépőjegyek ugyanitt már megvásárolhatók.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb