fbpx

XV. Budapesti Oldtimer Show!

A kialakult járványveszély miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését két hónappal odébb toltuk. Az eredetileg meghirdetett 2020. április 17-19. dátumot június 12-14-re módosítottuk. Az eredetileg meghirdetett programokat fogjuk megvalósítani.

15.alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. Jubileumi rendezvényünk alkalmából több újítást is bevezetünk. Először az olcsóbb pénteki jegyet említem, ami főként a nyugdíjas látogatóknak akar kedvezni. Pénteken a parkban szellősebb lesz a hely, nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni a járműveket.

A másik fontos újítás a bővített nyitvatartás. Pénteken 13:00 helyett most már 12:00-kor ki fogunk kinyitni és 18:00 helyett 19:00-ig tartunk nyitva. Tehát a Pénteki nyitva tartás 2 órával bővül! Szombaton is bővül a nyitva tartás 1 órával, hiszen ekkor is 19:00-ig tart nyitva a park a látogatók előtt, az eddig megszokott 18:00 óra helyett.

Az ajándékokról most sem feledkezünk meg. A jegypénztáraknál minden jegy mellé Oldtimer Show emlékmatricát és naptárat fogunk ajándékba adni.

Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet átvenni.

Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a régi korok ruháiban érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Minden nap 17:00-kor lesz eredményhirdetés.

Új támogatónk a Carlsberg Hungária jóvoltából minden felnőtt látogatónk egy palack SOMERSBY enyhén alkoholos frissítő italt kap ajándékba! Az ajándék frissítők átvehetők az aszfaltos főutca elején lévő zöld SOMERSBY matricázott oldtimer Peugeot furgonban.

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. 2020-ban még több játékot biztosítunk a gyerekeknek díjmentesen: bungee a Kalandjárók Kiállítás területén, arcfestés a Vasútikocsi színpadon, íjászat a katonatáborok mellett, kézműves foglalkoztató a Tájház udvarán, a Tájház előtt régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) és a termények etetése az állatkákkal, állatsimogató 30db állattal. Újdonság a nagy park füves területén a tűzoltóruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek, ami szintén díjmentes.

A rendezvény kiegészítő programjaként ismét megjelenik a hagyományőrzés és a gasztronómia. A kézműves ételekből és italokból a „Gasztro” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd vásárolgatni. A kis és a nagy parkban felállított vendéglőkben frissen sülteket fogyaszthatnak. Fontos megjegyezni, hogy az árakat szabályozzuk és a minőséget is ellenőrizzük, ahogy az októberi Disznótoros Kolbászfesztiválunkon szokás.

Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol a korabeli lakóház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházunkban. A Tájház utcában régi termelőeszköz interaktív kiállítást rendezünk. A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Három karámunkban és a madárházban őshonos háziállatok, törpe kecskék, törpe bivaly, alpaka, lámák, stb… lesznek elhelyezve.

Fesztiváljainkon díjmentesen lehet használni a WC-mosdó egységeket. A parkolás is díjmentes lesz a kibővített parkolóinkban. Itt fontos megjegyezni, hogy a parkolókat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításait betartja. Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet figyeli és bírságol!

A Vasúttöréneti Parkba többféle tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a rendezvényre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 parkolóban. A Vasúttörténeti Park megközelítése különböző közlekedési eszközökkel a rendezvény honlapján fel van sorolva „A rendezvény helyszínének megközelítése” link alatt: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/

A legfontosabb kérdés (mint mindig) a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n. Sőt! Minden eddiginél több külföldi oldtimer kiállító részvételére számíthatnak. A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok. Megemlítek egy különlegességet is: itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotor vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! Kiss Tamás főszervező szeretné bemutatni a közönségnek a gőzautót működés közben is. A technikai egyeztetések folyamatban vannak.

A kiállítási szekciók némelyikében korabeli ruhába öltözött hostessek lesznek, akik örömmel állnak a látogatók mellé egy emlékfotó elkészítésére. Figyelem! A kordont átlépni TILOS! A fotózás idejére a hostessek a kordonhoz fognak menni.

Számos kiegészítő program is lesz az Oldtimer Show-n: a Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”, ahol a tuningautó csodák és a sportautók mellett versenycsapatok is bemutatkoznak. Itt csinos lányokkal találkozhatsz és a HELL támogatónk jóvoltából ajándék energiaitalt is kaphatsz. A tuningautók között külön szekcióban lesznek elhelyezve a „retro tuning autók” (felspécizett oldtimerek)

A Kalandjárók Kiállításon a legújabb lakókocsikat és szabadidő járműveket lehet megnézni, megvásárolni. Ezen a részen lesz felállítva egy díjmentesen használható bungee ugráló a gyerekeknek. Itt lesz az „Afrika Race” győztes sárga Scaniája és a csapat tagjai is, akikkel vasárnap 16:00-kor fotózkodni lehet és lesz naptár dedikálás is. A csapat vasárnap 16:00-kor tartja a promócióját a Kalandjárók Kiállítás murvás területén.

Lesznek ismét katonai táborok, harckocsik és harcászati bemutatók minden nap 14:00-kor a Víztorony Parkban. Ugyanitt régi hadi felszerelés, fegyver és ruházat kiállítás, illetve interaktív bemutató is lesz 3 napon át.

A 2020-as hazai vonatkozású Giro d’Italia kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal. Az időkerékpárosokat az Orientben kell keresni a Keleti-Pályaudvar makettnél.

Fesztiváljaink hétvégéjén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre kel! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, amin utazni is lehet. Lesz sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút kibővített sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az Orient csarnok elejében ismét lesz autómodell kiállítás, a West csarnokban pedig egy újdonság: Babamúzeum Kiállítása.

Oldtimeres szempontból persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide bárki benevezhet, akinek szép oldtimer járműve van. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend is számít. Március 20-tól lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő: június. 05. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a rendezvényre., autójuk nélkül)

Ezen kívül is lesznek még oldtimer járműves programok: Hotrod Autó Kiállítás a körfűtőház előtt, Teherautó és Busz Kiállítás a Víztorony Parkban, Traktor és Stabilmotor Kiállítás és gépindítás bemutatók a Víztorony parkban.

A jegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyákkal és SZÉP kártyákkal is meg lehet vásárolni. Jegy áraink: felnőtt jegy 5.000Ft, gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt), nyugdíjas jegy 4.000Ft, családi jegy 14.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)

A jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók.

Újdonság az olcsóbb pénteki jegy, ami 4.000Ft-ba kerül (egységáras)  A pénteki jegy csak pénteken használható fel!

A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.

Az elővételben vásárolt jegyek a módosított dátumra lesznek érvényesek, a rajtuk lévő korábbi dátum ellenére.

A rendezvényre élelmiszert behozni TILOS! (kivétel a bébi tápszer)

A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!

A rendezvény Házirendje itt olvasható: https://www.oldtimershow.hu/hazirend/

Az Oldtimer Show-ról folyamatosan frissülő információk a honlapunkon találhatók: https://www.oldtimershow.hu/

Az előző években kiállított oldtimer járműveket és a díjnyerteseket a fotógalériában nézhetik meg:  https://www.oldtimershow.hu/dijazottak-kategoriak/

Látogassák meg facebook oldalunkat a friss hírekért: https://www.facebook.com/oldtimershow/  Kérem posztoljátok az Oldtimer Show kreatívjait, hogy időben értesülhessen róla minden ismerősötök.

Kérjük add tovább a 15. Budapesti Oldtimer Show hírét barátaidnak, ismerőseidnek és munkatársaidnak. Vegyél részt facebook képmegosztó játékunkon, ahol belépőjegyeket nyerhetsz.

Találkozzunk június 12-14-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.)

Kiss Tamás ügyvezető (Oldtimer Show Kft.)

Ha autóalkatrész kell, www.zparts.hu

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb