fbpx

A VW-rajongókat a zord idő sem tántoríthatta el

A Volkswagen tulajdonosok idén is tanúbizonyságot tettek arról, hogy mennyire elkötelezett hívei a márkának, ugyanis a rossz idő ellenére is több, mint tízezren látogattak el a Hungaroringre, a Volkswagen-találkozóra. A Porsche Hungaria ezúttal szeptember 22-én rendezte a szokásos őszi autós összejövetelt, amely az évek során a Volkswagen tulajdonosok ünnepévé nőtte ki magát. A hat évvel ezelőtt Golf-találkozóként indult eseménysorozaton idén már összesen 11 típus tulajdonosai képviseltették magukat, újdonságként a Lupo rajongói csatlakoztak a rendezvényhez.

blank

A korábbi gyakorlathoz hűen a Paddockot ezúttal is a szakmai zsűri által kiválasztott Golfok foglalták el, a Bogarak és a Transporterek a Hippifaluban sorakoztak, míg a többi típus rajongói (Passat, Polo, Lupo, Jetta/Bora/Vento, Scirocco/Corrado) modellenként csoportosultak autóikkal a versenypálya más-más pontjain. A boxok megteltek autós különlegességekkel, hazánkba érkezett például az a 652 lóerős, duálmotoros Golf, amellyel Klaus-Joachim „Jochi” Kleint versenyzett az 1987-es Pikes Peak-i hegyi felfutó versenyen. Nem mellékesen pedig maga Kleint is ellátogatott a Hungaroringre. Megtekinthető volt továbbá Josef Juza 116 darabos Golf gyűjteményének három példánya, egy sorozatgyártás előtti, tolóajtós I-es Golf, valamint egy elektromos I-es és egy II-es Golf is.

blank

blank

A Volkswagen-találkozó idén is a Hippifaluban zárult, ahol óriási tábortűz és filmvetítés búcsúztatta a napot, a legbátrabbak pedig kint is alhattak a ringen, közel félszáz lakóautó így vasárnapig maradt a versenypályán, a hétvégére felállított kemping területén.

Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója bejelentette, hogy azok, akik a zord időjárás ellenére ellátogattak a Volkswagen-találkozóra, jövőre ingyen látogathatják a rendezvényt az idei karszalaggal. A márka rajongói pedig már most bevéshetik a naptárba az időpontot, 2019-ben szeptember 28-án, szombaton rendezi az importőr az autós összejövetelt.

via VW press, videó: Szoboszlai Ákos

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb