fbpx

Boldog szülinapot a Babetták Dokijának

Rendhagyó cikk lesz ez a mai, hiszen Doki barátai, illetve azok a Babettások, akiknek segített, azzal keresték meg szerkesztőségünket, hogy amennyiben van rá mód, tolmácsoljuk a születésnapi üdvözleteiket a retrovasak.hu hasábjain keresztül! Mivel ismerjük Norbi munkásságát és tudjuk, hogy fiatal kora ellenére milyen lelkiismeretességgel dolgozik, ezért természetesen örömmel segítettünk ebben az ügyben! Isten éltessen, reméljük, még sok Babettát fogsz újra életre kelteni! – a retrovasak.hu csapata

És akkor most jöjjenek a baráti köszöntők, néhány Babettás sztorival fűszerezve.

Birtalan István

Doki…sokan csak így hívták már azelőtt is, hogy megismerkedtünk volna. Néhány éves moped-mentő pályám elején még nem voltam aktív a facebook-on ezen a vonalon, de mikor elkezdtem munkáimat közzétenni, kisvártatva összetalálkoztam vele a virtuális világban, főleg ha Babetta volt a téma. Azonnal adott volt a közös téma és a tetemes korkülönbség ellenére meglett azonnal a közös nézőpont. Örültem, hogy találtam egy ilyen fiatal kora ellenére, mégis mondhatni nagy múltú Babetta-fant. Tetszett a pozitív hozzáállás és a szakértelme, ami kivételes. Így adott volt, hogy nem kellett sokat várni a közösködésre, melynek a Babetta Klub lett a vége és néhány esetben közös ténykedés is. Úgy gondolom, hogy ő egy igazi kis kuriózum, aki Babettákból nem csupán mopedet, de igazi műalkotásokat varázsol.

Vincze András

Norbi És az 1974-es 228-as Babetta története:

Az egész 2017 őszén kezdődött…pakolásztam otthon a garázs körül és mindig beleakadtam Édesanyám régi Babettájába. Eladjam? Ne adjam? Arra a döntésre jutottam, hogy felújítom és megőrzöm az utókor részére. Vettem hozzá egy donor(nak gondolt 207-est,persze ami kellett volna nem egyezett a nagykerekűvel) Próbáltam Face-en segítséget kérni,és itt akadtam bele a „péterkei Babettaguru”-ba, Oláh Norbiba. Már nem emlékszem pontosan ki ajánlotta,de mivel nem volt hozzám túl messze, gondoltam megér egy misét. Futót kértem, felpakoltam, majd irány Pétervására! 2018 márciusát írjuk ekkor. Megérkezésemet követően ért az első meglepetés, amikor kb. a nagyobbik fiammal egykorú „fiúcska” nyitott ajtót a megadott címen. Meglepődve kérdeztem, hogy vele beszéltem a messengeren? Mondta, hogy igen! Idősebbnek gondoltam a beszélgetések alapján, sokkal érettebb, mint a hasonló korú gyerektársai, de amikor meglátta mit hoztam a futón felcsillant a szeme! Ez volt a fő motívum, mert innen tudtam, hogy jó kezekbe került Édesanyám régi motorja! Csináljuk!

Innentől kezdve időt, pénzt, utánajárást nem sajnálva megkezdődött a RESTAURÁLÁS. A gyárias állapot visszaállítása volt a cél, melynek érdekében mindent elkövetett, minden apró részletre odafigyelt,és ha kicsit hosszúra és vadregényesre is sikeredett az újjáépítés,azt kell, hogy mondjam egy olyan motort adott ki a kezéből 2018 augusztusában,ami sokkal jobbá lett ,mint bármelyik 1974-ben kiadott 228-as! A felújított elemek ott parkoltak a szobájában Norbinak,várták, hogy összeálljon a MŰ. Nagyon a szívéhez nőtt a motor, el is nevezte „Királynőnek”. Lelkiismeret, kitartás, megszállottság jellemzi! És nem utolsósorban a MINŐSÉG! A projektnek meglett az eredménye,mindenki megcsodálja a kis 228-ast! Csak ajánlani tudom mindazoknak akik, hasonló felújításban gondolkozik, vagy csak szakmai tanácsra van szüksége Babettával kapcsolatban! Igen szakmai tanácsra, mert a kis srác nagyon toppon van a Babetták gyógyításában! Babetta Doktor! Nagyon örülök, hogy megismerhettelek! Boldog születésnapot kívánok neked. Legyen még sok hasonló szép munkád az életben! Sok türelmet, erőt, és kitartást! Isten Éltessen Norbi!

Horkay Péter

Nagyszerű barátként gondolok rád. Igaz, hogy személyesen nem ismerjük egymást. De azt látom, hogyha egy motor a kezeid ügyébe kerül, abból csak jó származik. Értesz hozzá, eltervezed, megvalósítod. De nem csak a motorokat kell megemlíteni ha rólad, van szó.  Vicces, okos, tisztelettudó és kedves vagy. Örülök, hogy megismertelek Oláh Norbi. Boldog Születésnapot!

Csontos István

Már úgy ezer éve ismerlek, nem is emlékszem, hogy hogyan is ismertük meg egymást Norbikával… körülbelül 3 éve történhetett, nagybátyám tudomásomra juttatta, hogy van a garázsa mélyén egy Babetta, elkezdett mondani egy történetet, hogy hogyan jutott hozzá és mióta van nála. Kiderült, hogy aligha van benne 40 km. Facen elkezdtem belépegetni régi motoros csoportokba és vakon, kép nélkül próbáltam kideríteni mennyi lehet az értéke. Itt kerül képbe Norbika, nem láttam olyan embert, aki ilyen szinten értett volna ezekhez a kismotorokhoz. Aktívan el kezdtem vele írogatni, hogyha kihozom és beindításra kerül a sor, akkor mi lenne a teendőm, nagyon sokat segített benne. Neki köszönhetően engem is elkezdtek érdekelni a motorok, sokat beszélgettünk a témáról. Szerintem neki köszönhető, hogy 2017 elején létrehoztuk a Babetta Adok-Veszek „2019” csoportot. Rengeteget segített a motor újraélesztésében. Az idei nyáron a saját csoportjába, a Babetta Klub Hungary-ben meghirdetett versenyben segítettem neki előállítani a névre szóló okleveleket, amiért cserébe küldött nekem, illetve a Babszimba egy gázbowdent. Igazán kedves, szavatartó emberként ismertem meg. Rövidre fogva a szót nem bántam meg hogy megismerhettelek téged, és remélem a terveid a jövőben sikerülni fognak. Sok motort és boldog születésnapot kívánok neked!

Nagy Máté

2016-ban ismertem meg Dokit. A Babettája miatt írtam neki, mivel nem akartam elhinni, hogy valóban prototípus a 206-osa. Elkezdtünk beszélgetni, és meglepett, hogy 11 éves létére nagyon sokat tudott ezekről a motorokról. Hamar kialakult köztünk a barátság. Szerény srác, nem dicsekszik a motorjaival, pedig ő az, aki tényleg megtehetné. Elképesztő profizmussal újít fel motorokat. Ha segítség kell valamelyik motoromhoz, azonnal a rendelkezésemre áll, mindenben segít. A viccelődés is megy, mindig szívjuk egymás vérét, kinek a motorja jobb, persze csak poénból. Végezetül nagyon sok boldog születésnapot kívánok Doki, jó, hogy vagy nekünk!

Várhomoki Norbert

Én igazából itt a Facebook-on ismertem meg, mint hozzáértő személy, nagyon segítőkész , mindig segít ha kell, pl. a 210-es motort szétszedni, illetve az elektromos áramok visszaszerelésében is. Bízom benne, hogy találkozunk majd egyszer személyesen is!

Szentesi Gábor

A korából adódóan ő egy igazi csoda! Egy minta, egy igazi úriember! Komolyan vesz mindent. Egy-egy felújítást vagy restaurálást is szívből szól, és ezt látni is rajtuk. Miközben csöndben, lelkiismeretesen dolgozik, nem is tudhatja, hogy hányan lettünk „rajongói”, és hogy hány ember nézheti azt, amit csinál tátott szájjal. Ő csak szerel,,fest tovább, szótlanul, szinte mintha eltűnne, elveszne 1-2 hétre vagy hónapra. És mikor újra „előkerül” megmutatja az újabb remekművet. Legyen az akár Simson vagy Babetta, nála biztosan kiteljesednek a dolgok. Vele nem nehéz barátkozni.

Mindig segít, legyen az reggel, vagy este. A hasonló korúak ekkor a számítógép előtt ülnek, játszanak, míg ő melegben, hidegben önként dolgozik azon, hogy egy veterán ismét az utakra kerüljön. Mi csak „Doki”-nak hívjuk, hisz orvosi precízséggel dolgozik. És végül hogy igazán megtudjuk érteni szándékát, itt a mottója: „Az az első, hogy egy veterán motort újra az utakat rója. Aztán a Pénz. És az is mire megy el? Arra, hogy még egy motor az utakra kerüljön!” Ezzel kívánok neked nagyon, de nagyon boldog 14. Születésnapot! Az isten éltessen még 1000 évig!

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb