fbpx

Kirajzottak a Bogarak Wolfsburgban

„2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg” – ez volt a jelszava a „Bogaras Közösség” 14. találkozójának. Az idei év rendezvényének középpontjában az új Beetle 20. évfordulója állt. A kompakt és időtlen Volkswagen három generációja, barátokkal és rajongókkal együtt zarándokolt el szombaton Wolfsburgba, hogy az autóipar történetének egyik legszerethetőbb ikonját ünnepeljék.

A „2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg” esemény fénypontja a több, mint 200 Bogár felvonulása volt, amelyek a Volkswagen wolfsburgi gyárán haladtak keresztül. Ez egy olyan pillanat volt, amelyre korábban még sosem volt példa. A parádé résztvevői között olyan ritkaságok is szerepeltek, mint az 1950-es években készült Hebmüller kabrió vagy például az igen ritka, 2000-es modellévben készült új Beetle RSI modell 225 lóerős teljesítménnyel.

blank

A résztvevők a „The Ritz-Carlton” hotel kapuján keresztül hajtottak be az üzem területére, majd a Südstrasse utcáján lefelé haladtak a Mittelland csatorna és a központi üzemegység között a Volkswagen jellegzetes adminisztrációs főépületének irányába. Valóban nagyon különleges utat jártak be, hiszen az üzemek egy részét és az összes toronyépületet útba ejtették. A felvonulók sora ezután a Mittelstrasse utcája felé vette az irányt, ahol általában a munkaállomásukra igyekvő Volkswagen dolgozókkal és „just in time” vagyis éppen időben történő alkatrészszállításra specializálódott óriási teherautókkal találkozhatunk.

blank

A menet ezután az Autostadt irányába indult tovább, ahol a túra fesztivállá alakult. A résztvevők és a látogatók az Autostadt tornyainak tövében gyűltek össze, hogy rajongóként beszélgessenek egymással és ünnepeljék a három generáció képviselőit. Egy napon keresztül itt minden egy teljes autóipari vállalatcsoport megkerülhetetlen modelljéről szólt. Természetesen a felvonuláson az új Beetle modellek is részt vettek. Ez a sorozat, amely idén ünnepli 20. évfordulóját, sohasem volt az a hagyományos értelemben vett új vagy használt autó, de mindvégig egy életstílust, életfelfogást tükrözött. Most eljött az idő az első modellek számára, hogy kortárs klasszikusokká váljanak.

blank

A „Beetle Festival” egyébként most először, 2018-ban látogatott Wolfsburgba. Az Autostadt és az üzem kínálta különleges helyszín egyfajta tisztelgés is az új Beetle évfordulója előtt. A „Beetle Sunshine Tour” rendezvényét először 14 évvel ezelőtt indította útjára egy Beetle tulajdonos, Gabriele Kraft Lübeck-Travemünde településéből. Napjainkig ő maradt a szíve és lelke ennek a túrának.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb