fbpx

Magyarországot is útba ejti az Athénból induló MINI-konvoj

2019. július 25-én egy klasszikus MINI kabrió és egy kortárs MINI Cooper kelt útra Görögország fővárosából, hogy tizenöt napon át tartó utazásuk céljába érkezve megnyissák a nagy-britanniai Bristolban az idei Nemzetközi Mini Találkozót.

blank

A klasszikus MINI rajongói 2019. augusztus 8-11. között a nagy-britanniai Bristol városát tekintik majd a világ közepének, hiszen az évről évre megrendezett Nemzetközi MINI Találkozónak (IMM – International Mini Meeting) idén a szigetország egyik legnagyobb kikötővárosa ad otthont. A brit márka fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő fesztivál a Bristol külvárosában álló Easter Compton területén gyűjti egybe a világ minden tájáról érkező rajongókat, akik közül a legtöbben klasszikus vagy kortárs MINI modellel gurulnak be a négynapos hétvége helyszínére. A MINI CLASSIC mindeközben a #ROADtoIMM19 hashtag mögé szervezett európai körutazás folyamatos online közvetítésével hozza fesztiválra éhes hangulatba a rajongókat, a Nemzetközi Mini Találkozó világméretű népszerűségét és korszakokon átívelő rajongását éltetve ezzel. Az Athénból Bristolba vezető, tizenöt napon át tartó utazást egy klasszikus MINI kabrió és a márka feltámasztása után gyártott első generációs MINI Cooper egy eredeti példánya fej-fej mellett teszi meg.

blank

blank

Az öreg kontinensen keresztülvezető utazásnak két egyedi, speciálisan felkészített négykerekű vágott neki: a kiválasztott modelleket CHEBA, a Bristolban élő underground-művész álmodta összehasonlíthatatlanul egyedire. Az alkotó mindkét karosszériát lökhárítótól csomagtérajtóig és keréktárcsáktól vászontetőig fényesen vibráló színmintába borította, amelynek köszönhetően a műalkotások a MINI klasszikus és kortárs történetének összefonódását testesítik meg.

blank

A július 25-én induló és augusztus 8-án célba érkező európai utazás a klasszikus Mini feltalálója, Sir Alec Issigonis előtt tiszteleg, aki görög, brit és német felmenőkkel rendelkezett. A kreatív helykihasználás és az agilis vezetési élmény kettős koncepciójára épülő, innovatív kisautó hatvan esztendővel ezelőtt látott napvilágot, a klasszikus MINI járműtervezési vezérelvei pedig mára a világ összes metropoliszát meghódították. A MINI CLASSIC tíz európai nagyvárosba kalauzolja el a #ROADtoIMM19 hashtaggel közvetített páratlan utazást: az Athénból induló duó Szófiába, Belgrádba, Budapestre, Pozsonyba, Bécsbe, Prágába, Drezdába és Rotterdamba is ellátogat, mielőtt begurul Bristolba. Utazás közben a klasszikus kabrió és a kortárs MINI Cooper számos megállót ejt meg, hogy találkozzon a legnagyobb MINI klubokkal és más márkák rajongótáborával. Lipcsében például a Trabant-rajongók is találkozót szerveznek az öreg kontinenst átutazó párossal, hiszen a kelet-németországi városképeket évtizedeken keresztül meghatározó kultuszautó mára a MINI modelljeihez hasonlóan klasszikus korba lépett.

blank

A Nemzetközi MINI Találkozó immár négy évtizede minden esztendőben a brit prémiumgyártó rajongóinak legnagyobb eseménye, amelynek középpontjában a klasszikus Mini iránti rajongás áll és amelynek története egészen 1959-ig nyúlik vissza. A négynapos fesztiválon ugyanakkor a tizennyolc évvel ezelőtt feltámasztott, kortárs MINI is meghatározó szereplőnek számít. A Nemzetközi MINI Találkozónak hagyományosan minden ötödik évben a klasszikus Mini és a kortárs MINI hazája, Nagy-Britannia ad otthont. Az idei felvonás csúcspontja a klasszikus Mini 60. születésnapi partija lesz, amelyet augusztus 11-én, vasárnap hívnak életre a szervezők.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb