fbpx

Mercedes-Benz 100 D AMG (1989)

A napokban a Mercedes-Benz Magyarország közösségi oldalán futottunk bele az alábbi különlegességbe, melyet akár még a Szupercsapat is szívesen hajtott volna. Ez nem egy hétköznapi Mercedes-Benz 100 D, annál jóval több, hiszen a látványos tuningmegoldásairól híres AMG tette rá a kezét, és általában amihez ők hozzányúlnak, abból nem mindennapi dolog születik.

Mercedes-Benz 100

1989-ben döntöttek úgy, hogy a Spanyolországban gyártásban lévő furgont átalakítják, méghozzá alapos módon. Kívülről a módosított hűtőrács/lökhárító párosa, valamint a kifejezetten erre a célra készült 15 colos felnik tűnhetnek fel, a hétköznapi változatoktól pedig az ültetés, a kéttónusú fényezés, és a zöldes sötétítéssel ellátott ablakok is megkülönböztették. Belül az Alcantara borítású AMG ülések mellett a kárpitokat és a műszerfali elemeket is újragondolták, de a tervezők igény esetén tévével és sztereó hifi-rendszerrel, vagy telefonnal is feldobták az utasteret.

Mercedes-Benz 100 Mercedes-Benz 100

blank

A 2.4 literes szívódízel erőforrását sem hagyták érintetlenül, egyenesen turbódízellé alakították, így az alapból 72 lóerős motor végül 95 lóerős lett. A szervokormánnyal és 9 üléssel ellátott luxuskisbusz ára minden extrával ellátva elérte a 95.000 márkát, tehát jó AMG-szokáshoz híven furgon téren sem az átlag vásárlóközönséget célozták meg vele.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb