fbpx

Mezőtúron találkoztak a Minik

Kicsi autók egy nagy csapattal – Mezőtúron rendezte meg a Mini Club Hungary a szezonnyitó találkozóját, az évad első nagyobb összejövetelét barátságos hangulat és színes programok övezték, a felvonuláson pedig mi is kinn voltunk!

mini2

Végre beköszöntött a tavasz, nyílnak a virágok, zümmögnek a méhek, és kirajzottak a Minik is, tucatnyi apróság lepte el ugyanis az alföldi kisvárost és környékét a hétvégén. A 2017-es nyitány március utolsó napján kezdődött, és április másodikán ért véget, szerencsére végig remek idő kísérte a kisautókat. Mivel klubösszejövetelről volt szó, ezért gyorsan egyértelművé vált, hogy itt bizony szoros kötelékek fonódtak az évek során, így hát a programok is ehhez mérten voltak megszervezve, az éves Mini-közgyűlés mellett persze leginkább a kikapcsolódásé volt a főszerep.

Szombat délelőtt a Túri Fazekas Múzeumban Mini-formájú kerámiákat festettek a tagok, majd a Mezőtúr-Szarvas-Gyomaendrőd-Mezőtúr útvonalon tettek kirándulást, megtapasztalva a Hármas-Körös és a szarvasi komp hangulatát. A főhadiszállás a mezőtúri főiskola kollégiumában volt, így a felvonulás kezdete előtt már annak parkolójában alaposan megnéztük magunknak a járgányokat, akadtak gyáriak, átalakítottak, néhány újabb modell is, valamint láthattunk közöttük speciális fényezéssel ellátott darabokat is, ilyen volt Pribil András 1991-es Mayfair-je, melyen a Queen zenekar Hot Space nevet viselő albumának borítóját is viszontláthattuk. Bár a legmeghökkentőbb talán mégis a „dupla-Mini volt”, külön képet is lőttünk az MK IV-esről és különleges utánfutójáról, igen ügyes kis páros.

A fő látványosságnak a főtéren történő felsorakozás számított, szép számmal mozgatta meg a helyieket is az esemény, nem mellesleg a városháza kitűnő háttérnek bizonyult, az előtte lévő parkolósort pedig mintha csak a Minisekhez szabták volna. Egészen késő délutánig a helyszínen voltak a klubtagok, másnap azonban már Szolnok felé vették az irányt, ahol a repüléstörténeti kiállítás – azaz a Reptár – volt a közös program.

Remek kis közösséggel találkozhattunk a hétvégén, az autókon látható találkozós-matricák jelzezték, hogy összetartó és aktív a Mini Club, reméljük idén még belefutunk néhány rendezvényünkbe, és természetesen jövőre is várjuk őket vissza Mezőtúrra!

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb