fbpx

Millió dolláros Bogár

Nem ritka jelenség, hogy rendkívül keveset futott, gyakorlatilag újkorában elrakott, konzervált autók kerülnek bele a semmiből a veterános körforgásba. Ezen járművek többsége természetesen jóval magasabb áron cserél gazdát, mint azok a darabok, melyeket rendeltetésszerűen használtak is, azonban jelen esetben talán egy kicsit magasra lőtték be az árat.

A fotókon látható 1964-es VW Bogarat ugyanis 1 millió dollárra tartják, ami több mint nyolcszorosa annak az árnak, amennyit valaha Bogárért fizettek. Ha a történet teljes mértékben hiteles, akkor a szóban forgó kisautót 54 évvel ezelőtt rakta le gazdája, és egy „pótbogár” szerepét szánta neki, ha esetleg a napi használatos elromlana. Mivel ez nem következett be, ezért a fekete kisautó 22 mérfölddel az órájában mintegy időkapszulaként várta a „felfedezését”. Még az eredeti akksi van benne, de természetesen a szerszámkészlete is makulátlan, valamint a tartalék visszapillantó is megtalálható a tartozékok között.

Végül az egykori tulajdonos unokaöccse 2014-ben örökölte meg az autót, és – ki tudja miért – mostanáig várt a beárazással, ami elég erősre sikerült. Az annak idején 1635 dollárért vásárolt Bogárért jelenleg 1 milliót kérnek, összehasonlításképp a Herbie Monte Carlóba megy című filmben szereplő Volkswagenért 2015-ben 123.443 dollárt fizettek. Kíváncsian várjuk a történet végét…

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb