fbpx

Mit tehetünk a bogárnyomok ellen?

Meguntad már, hogy folyton bogártetemeket kell piszkálgatni, sőt kapargatni autód szélvédőjéről, karosszériájáról és fényszóróiról? Dobd el a kíméletlen vegyszereket és ártalmas súrolóanyagokat…adunk pár tippet!

1 rovar is rovar! 

Az a kellemes érzés, ami átjár, mihelyst meglátod a tiszta autódat, felbecsülhetetlen – mégis azonnal elillan a legelső kitinpáncélos láttán, aki éppen nehezen felszámolható nyomokat készül hagyni a frissen mosott motorháztetőn. Egy-egy bogártetemmel – fanyalogva bár -, de csak megküzd az ember. Ellenben, ha egy komplett rajt kell hatékonyan, a lehető leggyorsabb módon eltávolítania, akkor már nehezebb dolga lesz.

blank

Mihez kezdhetünk?

Hanyatt-homlok a helyi vegyszereshez rohanni, és felvásárolni mindent, amit a polcon találsz, nem éppen a legjobb megoldás! A lúgos kémhatású anyagok felvitelével, a fényezést egy cseppet sem kímélő kefékkel és szivacsokkal történő dörgöléssel inkább csak árthatsz autódnak! A szennyeződések, apróbb-nagyobb rovartetemek bár könnyedén eltűnnek annak felületéről, mély nyomot hagyhatnak akár a festékrétegben is!

blank

De akkor mi a megoldás?

Először is, használj környezetbarát termékeket, amik hosszú távú védelmet ígérnek a szennyeződések, a káros UV-sugarak, és az imént említettek ellen! A karnaubaviaszt és értékes polimereket tartalmazó tisztítószerekkel növelhető a fényezés kopásállósága és korrózióvédelmét is biztosít – nem utolsósorban felvitelükkel a fényes csillogás is garantált, akár 2-3 héten át!

blank

A pH semleges mosószerek magas hatásfokkal, az adott területre koncentráltan dolgoznak, és akár víz hiányában is használhatók. A fém,- műanyag,- és üvegfelületeken nyom nélkül megtapadnak, de alkalmazható olyan egyéb kényes területeken is, mint a gumik és a felnik. Az erre a célra kifejlesztett szivacsokkal finom, körkörös mozdulatokkal felvihetők a recékbe, hajlatokba – a legeldugottabb zugok is elérhetőek általuk. Gond, de legfőképp dörzsölés nélkül eltávolítható segítségükkel a piszok, és száműzhető az autó fényezéséről a nem kívánatos bogármaradvány is.

(x)

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb