fbpx

Polli története – Polski Fiat 125p (1982)

Duna Auto

Minden Papámmal kezdődött, akinek volt egy Nagypolszkija, fiatal voltam, de szó szerint az autó mellett nőttem fel. Akkor még nem is èrtettem hogy mièrt vagyok mindig a kocsi körül. Nemegyszer mondta, ha nagy leszek nekem adja, de sajnos a sors közbeszólt, ès mèg mielőtt nekem adhatta volna, elment az élők soraiból. A kocsit eladtuk, akit egyèbként Polli-nak hívtunk ez volt a neve, örökre belevéste magát a szívembe.

p3

Eltelt pár év és kezdek előjönni az emlèkek, egyre jobban vágytam hogy legyen egy saját Nagypolszkim, aztán egyszer csak megtudtam, hogy a saját falumban van a tesója. Azért a tesója, mert ugyanaz az évjárata, mint a papámè, a kèt autó ugyanakkor jött a Merkúrból, 1982-ben. Egy idős bácsié volt, és minden vasárnap vitte a 80-as éveiben járó édesanyját a templomba.

p2

Mindig elmentem megnèzni lefotózni, körbejártam, az illata, a kormány, nagyon jó èrzès volt több év után érezni az illatát….és mivel ugyanolyat akartam mint a papámè, és ez pontosan ugyanolyan volt, csak más színben, elhatároztam, hogy Ő az enyém és nem tudok tovább nèlküle èlni. Enyém is lett nem sokkal később, felújítás alatt van, mèg nincs kész, de imádom, nagyon boldog vagyok vele, és ő is Polli, mint ahogy a papámét hívtuk.

p1

Majd ha elkészül teljesen, és vissza lesz állítva a forgalomba…akkor aztán! Gyönyörű autó, bolondulok érte!! Nem adnám soha el! Nálam mèg nagyon sok szép éve lesz.

Németh Dániel

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb