fbpx

Polli története – Polski Fiat 125p (1982)

Minden Papámmal kezdődött, akinek volt egy Nagypolszkija, fiatal voltam, de szó szerint az autó mellett nőttem fel. Akkor még nem is èrtettem hogy mièrt vagyok mindig a kocsi körül. Nemegyszer mondta, ha nagy leszek nekem adja, de sajnos a sors közbeszólt, ès mèg mielőtt nekem adhatta volna, elment az élők soraiból. A kocsit eladtuk, akit egyèbként Polli-nak hívtunk ez volt a neve, örökre belevéste magát a szívembe.

p3

Eltelt pár év és kezdek előjönni az emlèkek, egyre jobban vágytam hogy legyen egy saját Nagypolszkim, aztán egyszer csak megtudtam, hogy a saját falumban van a tesója. Azért a tesója, mert ugyanaz az évjárata, mint a papámè, a kèt autó ugyanakkor jött a Merkúrból, 1982-ben. Egy idős bácsié volt, és minden vasárnap vitte a 80-as éveiben járó édesanyját a templomba.

p2

Mindig elmentem megnèzni lefotózni, körbejártam, az illata, a kormány, nagyon jó èrzès volt több év után érezni az illatát….és mivel ugyanolyat akartam mint a papámè, és ez pontosan ugyanolyan volt, csak más színben, elhatároztam, hogy Ő az enyém és nem tudok tovább nèlküle èlni. Enyém is lett nem sokkal később, felújítás alatt van, mèg nincs kész, de imádom, nagyon boldog vagyok vele, és ő is Polli, mint ahogy a papámét hívtuk.

p1

Majd ha elkészül teljesen, és vissza lesz állítva a forgalomba…akkor aztán! Gyönyörű autó, bolondulok érte!! Nem adnám soha el! Nálam mèg nagyon sok szép éve lesz.

Németh Dániel

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb