fbpx

Polski Fiat 126-os felújítása 17 évesen

A történet kezdete egészen 2019 áprilisáig nyúlik vissza, akkor 16 évesen vettem meg életem első autóját, ami egy Polski Fiat 126-os volt. Sajnos nagyon rossz állapotából és papírok hiányából rájöttünk, hogy menthetetlen, később ő lett a donor autó. De a típus iránti rajongás megmaradt, úgyhogy napról napra néztem a kínálatot hátha megtalálom az igazit. Már decembert írtunk és már betöltöttem a 17. életévemet mikor szembe jött egy Facebook-os hirdetés. Egész közel is volt, papírjai megvoltak és nem volt teljesen szét rohadva, ami azért ritka. Azonnal egyeztettünk és a napokban mentünk is, és kifizettem a 30 000,-Ft-os árát. Abban az évben már nem nyúltunk hozzá, de amint lementek az ünnepek álltunk is neki.

Vagy hát pontosítva nagypapám, hisz ő volt a lakatos. Én a részemet a blokk felújításba vettem ki, ami a lakatos munkák végére el is készült. Január végén már vihettük is volna fényezőhöz, de csak március elején vihettük. Addig szépen sorba sikerült minden új alkatrészt beszerezni akár a menthetőt felújítani. Áprilisban jártunk már mikor mehetünk érte a fényezőhöz. Szerencsére addigra megvolt már minden alkatrész és csak össze kellet rakni. Itt egy kemény 1 hónap jött, de 1 hónap alatt egy üres kasztniból egy műszakira kész autót sikerült össze hozni szintén nagypapám és jó barátom segítségével. Úgy vártam a műszaki időpontját a május 14.-et mint mások a karácsonyt. Természetesen minden probléma nélkül sikerült.

Elég sok tervezetlen plusz kiadás merült fel így a tervezett költségvetést jócskán sikerült túllépni, de a tervezett 1 évet sikerült 4 és fél hónap alatt teljesíteni. És itt csak azért nem vittük egyből OT vizsgára mert még nem múlt el 30 éves, de idén, azaz 2021-ben megyünk az OT vizsgára, reméljük sikerül. A 2020-as korlátozások megnehezítették az utazásokat, de azért sikerült egy két helyre eljutnunk.

Kiemelném a sokunk által ismert Béke Antal “Tóni” augusztusi Csirketelepi találkozóját Polgáron. Ez azért is volt emlékezetes mert a Velencei-tó környékéről indultunk, úgy hogy egy közel 300 km-es út várt ránk, amit két Pannóniával és természetesen a Kispolskival tettünk meg.  

Tulajdonos/fotók: Czakó Péter

Gratulálunk Péternek a kitartó munkához, sok örömet és boldogságot kívánunk hozzá! www.retrovasak.hu csapata 🙂

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb