fbpx

Pontiac Stinger – a legmenőbb járgány a parton

Az 1989-as koncepciót a maga korában megmosolyogták, sokan egyenesen nevetségesnek titulálták, pedig valójában nagyon kreatív megoldásokkal látták el, és simán megállná a helyét napjainkban is, tanulmányautóként legalábbis biztosan.

blank

Persze van azért itt néhány furcsaság, az egyik például, hogy egy hasonlóan különc járgányt manapság egészen biztosan villanymotorral látnák el, ehelyett a Stingerbe egy 3 literes, 170 lóerős erőforrás került…tipikus USA. Az erőátvitelért háromsebességű automata váltó felel, de érdekes az úgynevezett „aktív” felfüggesztés is, melynek segítségével a terepviszonyokhoz igazítható az autó magassága. Ez azt bizonyítja, hogy a Pontiac tanulmánya menetképes volt, nem csupán egy látványos vázat építettek.

blank

blank

A felszereltsége talán még meghökkentőbb. Távirányítással nyitható az ajtó, kilincsre nincs is szükség, ezzel együtt pedig rögtön be is állítja magát az elektromos, memóriás kormány és az amúgy vízálló ülések is. Külön érdekesség, hogy még a műszerfal is állítható magasságú, a tetőpanel pedig eltávolítható. A középkonzolon látványos CD lejátszó kapott helyet, de ha az autótól távolabb is szeretnénk zenét hallgatni, úgy egy kivehető, hordozható rádióval is ellátták a Stingert. Roppant praktikus, zárható, rejtett tárolókkal szórták tele a belsőt, ráadásul az ajtóból kivehető műanyag panel is hordozható, ebbe minden strandoláshoz szükséges holmi bepakolható és még hűtőtáskaként is használható!

blank

Külön szerszámkészlettel, kompresszorral, de zseblámpával, LOCSOLÓTÖMLŐVEL (!) és két kivehető porszívóval is ellátták a Pontiacot, ha ez nem lenne elég, még piknikasztallal és sütőlappal is rendelkezik a koncepció. Ami az egészben a legjobb, hogy az ülések fekhelyekké is átalakíthatók, továbbá hálózsákok is találhatóak bennük. Szerintünk fantasztikusan leleményes a Stinger, ilyen egy igazi tanulmányautó, ügyes jövőképet vetített előre, amiből jó néhány dolog tényleg része lett napjaink autós világának, még ha nem is pontosan ebben a formában.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb