fbpx

Škoda-kaland – az első közös kilométerek

Ez most csak egy nagyon gyors hétvégi előzménycikk, vagyis inkább beszámolóval egybekötött galéria lesz az első közös Škoda-kaland úthoz (és felújítás utáni fotózáshoz) kapcsolódóan. A héten sikeresen levizsgázott a 105 S-ünk, megkezdődtek a próbakörök, és bár itt-ott még szükséges némi finomítás, de alapvetően rendben van az autó. Az első hosszabb, 150 kilométeres út gond nélkül lezajlott, most még egy futóműbeállításra/kuplungbeállításra lesz szükség, illetve akadt egy kis rejtélyes üzemanyag szivárgásunk, ami csak és kizárólag teletankolásnál mutatkozott, így hát vagy megoldjuk, vagy nem tankoljuk tele (nyilván utóbbi csak vicc).

Škoda-kaland

Mindenesetre elkezdtünk gőzerővel készülni a nyári túránk főpróbájára, ami nem más lesz, mint egy látogatás a Mladá Boleslav-i Škoda-múzeumba, melyre a jövő hétvégén kerítünk sort, és még egy kísérőautót is kapunk a Duna Autó Zrt. jóvoltából, így egy egész kis csapattal vágunk neki az oda-vissza kb. 1200 kilométeres útnak! Minderről lesz még egy bővebb cikk néhány napon belül. Ha pedig minden jól megy, még egy plusz autós jellegű programot beiktatunk a csehországi hétvégénkbe, de ez maradjon most még meglepetés!

Škoda-kaland

blank

Addig is fogadjátok szeretettel ezt a néhány fotót az autónkról, kimentem a mezőtúri téglagyárhoz, a bejárat környéke tökéletes helyszín retró-fotózáshoz. Tudom, 1-2 műanyag elem még hiányzik (pótolni fogjuk), és a dísztárcsák sincsenek fenn (igazából eléggé el vannak anyátlanodva, úgyhogy azt sanszos, hogy csak a nyári túránkra kapja meg újrakrómozva). Viszont ami a lényeg, hogy minden apróbb tennivaló ellenére is szorgosan falja a tesztkilométereket az 1979-es 105 S a maga kis kedves tempójában, és már nagyon várjuk, hogy ellátogassunk vele a szülőhelyére!

Škoda-kaland

Bense Róbert

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon is, ha naprakészek szeretnétek maradni a Škoda-kalanddal kapcsolatosan!

A Škoda-kaland fő támogatói: Duna Autó Zrt.Suzuki Barta CégcsoportFortuna Bt.Vacer Trade Kft., Motoparts Webáruház, DS Car Autómentő Kft.

Škoda Karoq

Suzuki Barta

fortunamotor.hu

Sunny Radler

Motoparts

DS Car

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb