fbpx

8. TWB Találkozó Kecskemét – 2018

Nyolc évvel ezelőtt egy maroknyi csapat úgy gondolta, Kecskeméten is megteremti azt, hogy a Trabant, Wartburg, Barkas és egyéb „IFA” gyártmány tulajdonosai, a márka rajongói összejöjjenek, találkozzunk, felvonuljunk, valamint megismerhessük mindazokat, akiket addig még nem.

Április első szombatján, Kecskeméten gyűltek össze az egykori NDK-s márkák szerelmesei – immáron nyolcadik alkalommal. Az időjárás ellenére szép számmal képviseltették magukat a tulajdonosok, érkeztek a rajongók, s a csak pusztán kíváncsiskodók is. Az Auchan Áruház hátsó parkolója hamar megtelt a keletnémet márka rangos képviselőivel – egészen pontosan 86 autó sorakozott fel a füves területen.

Nem csupán megcsodálni lehetett a kiállított járgányokat, további programok színesítették a rendezvényt. Az egyéni ügyességi versenyek során többek között az is kiderült, ki milyen messzire tud lendíteni egy pótkereket, alkatrész felismerő feladatok is szerepeltek – az érdekesség kedvéért bekötött szemmel. Az ügyesebbek Trabant puzzle-t is kirakhattak időre, és a sörivó-virslievő versenyek kedvelői is megtalálhatták számításaikat az összejövetelen.

TWB Találkozó

blank

Mindemellett a „Legek” is elismerésben részesülhettek, így díjazták a 310 km-t maga mögött hagyó Legmesszebbről Érkezett Résztvevőt, a Legkülönlegesebb Autót, a Legszebben Szóló Hifit, a Legeredetibb Két- és Négyüteműt, valamint a Legszakadtabb Autó cím is kiosztásra került.

A rendezvényen lehetőség adódott tombola vásárlásra is, aminek köszönhetően kisebb nyeremények találtak gazdára. A közelben büfé is működött, így a falánkabbaknak sem kellett semmiben hiányt szenvedniük. Az autós szuvenírekre vágyóknak is kedvére tett a szervezőség – különböző emléktárgyak voltak elérhetőek az összejövetelen.

TWB Találkozó

A találkozó csúcspontjának idén is a felvonulás számított 14 órai kezdettel, aminek során kedvenceinkből álló konvoj rendőrségi felvezetéssel felbolygatta a városközpontot a járókelők nagy örömére, akik fotózták, videózták a nem mindennapi autócsodákat.

TWB Találkozó

Brantmüller Zoltán

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb