fbpx

Világjáró Tuk-Tuk

Van négykerekűek és kétkerekűek elnevezésű rovatunk is, ez a különleges járgány lesz az első, amelyik mindkettőbe belekerül (pedig 3 kereke van), de nem ez az egyetlen érdekessége a dolognak, hiszen ezzel a Tuk-Tukkal 19 ezer kilométert tett meg a gazdája.

Martin Méchura nem mindennapi vállalásba kezdett bele, a történet 2015-ben kezdődött, a cseh fiatalember ekkor vette meg a Dél-Ázsiában igencsak elterjedt és népszerű háromkerekűt. A furcsa jármű az esetek többségében taxiként üzemel, ám Martin inkább úgy döntött, hogy Vespás kísérőjével közösen bejárjá a fél világot az 1983-as Tuk-Tukkal.

Tuk-Tuk Tuk-Tuk

A túra Thaiföldről indult, majd 12 ország érintésével és 19 ezer kilométerrel később érkeztek meg Csehországba. A napi átlag több száz kilométerre jött ki, a kéthengeres, mindössze 40-60 km/órás sebességre képes, LPG üzeművé (!) alakított Tuk-Tukkal tehát száguldani nem lehetett, útközben nézelődni, és élményeket gyűjteni viszont igen.

blank

Az extrém kalandnak bőven van hazai kötődése is, egyrészt az út alatt áthaladtak Magyarországon, másrészt pedig Martinnal és az azóta már magángyűjteménybe került járművel a hétvégén a Hungaroringen is lehetett találkozni.

fotók: innen

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb