fbpx

Wartburg 1.3 – „ACO” története (1990)

Wartburg ACO-t tavaly júniusban vásároltam, első autóm. Már kiskoromban nagyon megtetszettek a keleti járgányok, családunkban nem egy Trabant fordult meg. Talán ez is egyik oka, hogy a későbbiekben veterán kismotorokat kezdtem el gyűjteni. Sokan kérdezték, hogy miért pont Wartburgot vásároltam, miért nem egy fiatalabb autót. Erre nagyon egyszerű választ szoktam adni: Mert ez illik legjobban hozzám.

Wartburg

Wartburg

Viszonylag tágas és kényelmes, motorja erős, nyomatékos és mindenképp valami retróvasat szerettem volna. Wartburg ACO-t 1990-ben gyártották Eisenachban. Motorja 1272cm³-es Volkswagen motor, váltója 4 sebességes, manuális. Mikor megvásároltam, nem volt túl jó műszaki állapotban. Sárvédőívek és az ajtók korrodálódtak az évek során. Motorikusan kevesebb probléma merült fel. Sárvédőíveket újakat kapott, ezekért köszönet a Csapi Bt-nek és Geges Krisztiánnak. Kuplungszerkezetet és tárcsát is cseréltünk. Nyár végére pedig kapott egy új fényezést is, gyári delphingrau-t.

Wartburg ACO

Napi használatban van, és mikor tehetjük, egy-egy találkozóra is elmegyünk. Wartburg ACO-nak van saját oldala is, ha valakinek tetszett a története, akkor kedvelje az alábbi oldalt.

Rab Márton

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb