fbpx

Lada 1500s Automatic – 1.2 millió rubeles ritkaság

Mostanában elég gyakran bukkannak fel valódi kuriózumok az oroszországi autóhirdetések között – legalábbis olyanok, melyeknek híre egészen Magyarországig eljut. Legutóbb egész konkrétan nem is egy autó, hanem mindjárt egy Ikarus 256 került elő, állítólagos 2900 kilométerrel az órájában. Ezúttal azonban egy Ladára szegeződött a reflektorfény…

Már az is örömre ad okot, hogy egy ilyen szépséges ezeröcsit leltek, az 1973-as évjáratú 2103 azonban más miatt is érdekes, nevezetesen automata váltóval látták el. Mutattunk már nektek ilyet, nem is olyan régen, ám ez itt most egy gyári kivitel. A GM által fémjelzett Turbo-Hydramatic 180 elnevezésű háromsebességes automata 1969 és 1998 között számos modellben feltűnt, Fiatok (124, Spider 2000), Opel, Peugeot, de még Suzuki is kapott belőle.

A ritka kivitel további különlegessége a mérföldes óra, sanszos, hogy egy amerikai megrendelés okából készült el ez a valamiért mégis Oroszországban ragadt Lada. Melyért egyébként átszámítva 5 millió forintnyi rubelt kérnek.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb