fbpx

A „balatoni Trabi” története

Krisztánnal és kisfiával még a nyári Trabant-kaland alatt találkoztunk a Balatonnál, egy 1987-es 601-essel érkeztek, melyről megtudtuk, hogy öt évvel ezelőtt teljes felújításon esett át. Ez egyébként meg is látszott a szép kis kétüteműn, gyönyörű külső és belső állapotnak örvend. A korábban kissé átalakított Trabi visszakapta eredeti külsejét, és mivel a családi szál miatt is erősen kötődnek a képeken látható 601-eshez, ezért különösen fontos számukra, hogy mindent megadjanak az autónak, amit csak „kér”. Nagyon örülök, hogy megtehettünk közösen néhány kilométert, igazán büszkék lehetnek a Trabantjukra! A galéria után Krisztián szavai következnek.

1

09t2

„Küldök pár képet, hogyan nézett ki régen a Trabi. 2002 decemberében lett vásárolva, mert a régi Trabantunk már nem ment át műszakin. Mivel papám nem kapott 2004-ben már jogsit, így én kezdtem használni, meg persze őt is vittem kezelésekre. Aztán kezdtem kicsit optikailag „tuningolni”. Ahogy mondtam, halála után kaptam meg és írattam a nevemre. 2011-ben még viszonylag kevés rozsdával és lyukkal az autón a felújítás mellett döntöttem. Az lett belőle amit láttatok (illetve a képeken láttok).

Találkozókra is menni szoktunk 2004 óta minden évben.Ennek az autónak eszmei és érzelmi értéke van számomra, és mint minden hozzá hasonlónak, neki is lelke van. Tudom van, amit már elmondtam, de így kerek amit leírtam.”

Bense Róbert / Hencs Krisztián

Fotók: Matyi-Szabó Csenge / Hencs Krisztián

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb