fbpx

A Dacia-kaland és a mögötte lévő közösségek

Egy kaland mindig úgy a legjobb, ha van kivel megosztanod az élményeidet. Akár írásban, akár szóban, személyesen, olyan emberekkel, akik hasonlóan lelkesek lesznek a terveid hallatán, akárcsak te magad. Azt hiszem sok ilyen pillanat volt a Dacia-kaland alatt, és ismét olyan közösségekkel ismerkedhettünk meg, akik nélkül messze nem lett volna ennyire emlékezetes az idei túránk. A közös találkozásokból emelnék ki most néhány meghatározó alkalmat, és egyben szeretném is megköszönni, hogy részesei voltak a kalandozásainknak!

blank

Haladjunk időrendi sorrendben, hiszen a Dacia-kaland közel 4,5 hónapot ölelt fel, az első nagyobb, tervezett karikáig pedig május közepéig kell visszatekintenünk az időben. Május 11-én két találkozót is beiktattunk, és egyből egy csomó ismerőssel találkoztunk, többek között a tavalyi, Hejcén megismert csapat jelentős részével, Bellával és Makival, akik tavaly Trabantokkal szelték keresztül fél Európát és nagy örömünkre a hajdúböszörményi találkozó után a Retropartyzánokra már Edinával és a Lada-kalandos 1200s-sel konvojoztunk át. Ezen a napon tűnt fel először, hogy a 2019-es túránkat is mennyire sokan követik, ami rengeteg motivációt adott a továbbiakra nézve!

blank

blank

Néhány hétre rá következett a Szatmárnémetiben megtartott Nemzetközi Dacia Találkozó, ahová a Keleti Blog oszlopos tagjával, Kathi Balázzsal közösen látogattunk el. A fogadtatás családias volt, a főszervező személyesen köszönte meg, hogy képviseltük a magyarországi Daciás közösséget. Többen is érdeklődtek mind az autónkról, mind pedig a terveinkről. A felvonuláson sokan mosollyal az arcukon léptek oda a magyar rendszámos 1310-hez, fényképeket készítettek róla és a helyi online médiában is visszaköszönt a járgányunk.

blank

Június végén aztán jött az első nagyobb lélegzetvételű túra, egy többnapos, közép-magyarországi út formájában, a hazai fan club szervezésében. A Dacia rajongói csoport egy szűk, de annál összetartóbb, baráti-családi csapat, unatkozni mellettük-velük szinte lehetetlen, és bármilyen műszaki, vagy egyéb jellegű probléma akadt, mindenki egyből a másik segítségére sietett. A közel egyhetes utazás alatt rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak, legyen szó a visegrádi „Fellegvár” meghódításáról, a közös kompozásról, vagy éppen a bütykölések melletti sztorizgatós percekről. A társaság egy részével a siófoki TWK találkozón is összefutottam, nagyon remélem, hogy a hétvégi RetróVasak Találkozón is viszontláthatom őket!

blank

Júliusban Erdélyt is meghódítottuk az 1310-zel, és a sok-sok emlékezetes program között volt egy, ami a több ezer kilométeres út egyik sarokköve volt: a Kis Szent Teréz Gyermekotthon meglátogatása. A Székelykő és a jellegzetes torockói házak szomszédságában nehéz sorsú gyerekeknek segítenek mind a tanulásban, mind a hétköznapok könnyebbé tételében, áthidalva az utazással és a szervezéssel járó nehézségeket. Nem könnyű feladat ez, de a cél nemes, a természet közelsége és a barátságos légkör pedig rengeteget jelent. Idén a Kis Szent Teréz Gyermekotthonnak gyűjtöttünk, a hozzájuk kapcsolódó alapítványhoz 52.000 forint érkezett be a mai napig, de bárki, bármikor támogathatja őket! Ez azt is jelenti egyben, hogy az elmúlt kalandjaink alatt, veletek is összefogva 300 ezer forint fölötti összeggel támogattunk alapítványokat, köszönjük mindenkinek!

blank

Hogy a Dacia-kaland után mi lesz? Bár rengeteg élményt adott, négy év és négy túra után 2020-ban tartunk egy kis pihenőt, hogy aztán utána újult erővel térhessünk vissza. A terveink már megvannak, bízunk benne, hogy az eddigiekhez hasonló módon sikerül majd megvalósítani azokat.

Bense Róbert

A Dacia-kaland támogatói: Duna Autó Zrt., Motoparts Webáruház, Autotveszek.hu 

blank

blankblank

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb