fbpx

Dacia-kaland – felpörögtek az események

Felkerültek a matricák a Daciára, készülünk a jövő heti országjáró túrára, de előtte még elnézünk egy találkozóra. Zajlik az élet a RetróVasak háza táján. Néhány dolgot bejelentünk, néhányat pedig felvezetünk és tisztázunk.

blank

A Szatmárnémetiben megtartott Nemzetközi Dacia Találkozón tett látogatásunk után szusszantunk egy kicsit, majd elkezdtük a felkészülést a túra gerincét képező hazai, illetve erdélyi utazásainkra. Előbbi esetében nem volt nehéz dolgunk, ugyanis a Perger Zoli vezetésével megszervezett „50 éves a mi Daciánk” túra programtervezete már régebb óta ismert, ezúton is köszönjük a meghívást, nagyon kíváncsian és lelkesen várjuk az utat. Már csak azért is, mert ha minden igaz, egy egész masszív konvojban autózzuk végig Közép-Magyarországot, Neszmélytől-Visegrádig, Esztergomtól-Biatorbágyig, közben pedig egy Párkányi kiruccanást is beiktatunk. Június 28-án indulunk, július 3-ig leszünk úton, és remélhetőleg az időjárás is velünk lesz. A szakaszokról kétnaponta cikk formájában érkeznek majd a beszámolók, illetve Instán is érdemes követni az eseményeket!

blank

blank

Mielőtt azonban ez megtörténne, két fontos lépés még hátravan. Ebből az egyik már teljesült, felkerültek a szponzori matricák az autóra! 2019-es kalandunk főszponzora ismételten a Duna Autó Zrt., mely sorozatban immár a harmadik túránk mögé állt be támogatóként, hálásak vagyunk, hogy mind a Ladánk, mind a Škodánk, mind pedig a Daciánk sorsát a szívükön viselték, megtisztelő, hogy egy ekkora volumenű cég támogatja a kezdeményezéseinket!

blank

Szombaton tehát már a matricákkal felvértezve vesszük be Martfű városát, ahol a Múzeumok Éjszakájával egybekötött veterán találkozót is rendeznek. Tavaly már ellátogattunk az eseményre, igaz akkor még csak külső szemlélődőként, most azonban már a Daciát is visszük. Az eseményről természetesen egy fotós riporttal is készülünk majd.

Szintén lényeges részlet a kaland szempontjából, hogy idén a támogatást kizárólag a jótékony cél vezérli. A korai tervekkel ellentétben nem indítunk nyereményjátékot, aminek oka, hogy a jövőben kissé átírjuk a kalandjaink forgatókönyvét, más alapokra helyezzük túráink lényegét, melyben a nemes cél megmarad, az autók kisorsolása azonban megszűnik. 2019-ben a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központ számára szervezzük meg a gyűjtést, és túránk erdélyi hetében el is látogatunk az otthonba, átadva közösségünk üdvözletét. A támogatói összegek teljes egészében a gyermekotthon részére lesznek elkülönítve! Ezzel kapcsolatosan hamarosan részleteket is közlünk, örömünkre szolgálna, ha ismét egy szép, közös üggyel koronázhatnánk meg a kalandunkat!

blank

Addig is még rengeteg tennivalónk van, szerencsére nem a Daciával, mindinkább a kaland finomhangolásával kapcsolatosan. Tartsatok velünk, hiszen egészen augusztus első napjaiig zajlanak majd az események, kövessétek a Dacia-kalandot weboldalunkon, Instagram oldalunkon, és találkozzunk személyesen az útitervben megadott pontokon!

Bense Róbert

A Dacia-kaland eddig megjelent cikkeit ide kattintva olvashatjátok!

A Dacia-kaland támogatói: Duna Autó Zrt., Motoparts Webáruház, Autotveszek.hu 

blank

blankblank

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb