fbpx

Dacia-kaland – merre tovább?

Kérjük támogasd a Dacia-kaland kezdeményezésén keresztül a Kis Szent Teréz Gyermekotthont, köszönjük! Részletek, további információk ide kattintva érhetőek el.


Másfél héttel ezelőtt már körbebarangoltuk az ország középső részét egy nagyobb csapattal, a rövidke szünet után azonban újra felpörög a Dacia-kaland, Erdély lesz a következő állomás! Igyekszünk az előttünk álló egy hetet úgy alakítani, hogy minél több csodás helyet mutathassunk meg nektek, de ezen is túlmutat az a célunk, hogy találkozhassunk a torockói Kis Szent Teréz Gyermekotthon lakóival, hiszen értük is gurul a kalandautónk! Bő 1300 kilométer áll előttünk, talán mikor ezt a cikket olvassátok, már éppen a Királyhágó környékén tartunk…

blank

A konvojozás ezúttal is meglesz, igaz most csupán két autóból áll majd, kísérőautók egy a Duna Autó Zrt. által biztosított 4×4-es Duster lesz, amiről egyébként majd egy hosszabb tesztet is olvashattok testvéroldalunkon a tesztelok.hu-n. A Duster fedélzetén Perger Zoli lesz a kapitány, az 1310-es kormányát én fogom tekergetni.

blank

blank

A főbb úti céljaink között szerepel a Tordai hasadék és a sóbánya, a Székelykő, amit remélhetőleg meg is hódítunk, de Nagyszebent és környékét is bejárjuk, ha pedig minden klappol, akkor a Transzfogarasi útra is elnézünk. Ez természetesen még nem a teljes itiner, hagyok néhány meglepetést is a beszámolókra. Addig viszont álljon itt néhány kép, amit legutóbbi látogatásom alkalmával készítettem. Nagy öröm számomra, hogy egy RetróVasak-kaland keretei között látogathatunk el újból Erdélybe.

Mindazonáltal a jövő heti karikával nem ér véget a Dacia-kaland, a 21-ei visszatérés után marad néhány nap rendezni a sorokat, 25-én pedig már suhanok is tovább Siófokra, a TWK találkozóra, ahol lesz egy Daciás szeglet is.

blank

Augusztus 4-én pedig a szolnoki Szociautó találkozón is ott lesz az 1310-es, visszatérünk tehát arra a helyszínre, ahol még 2016-ban az első túránk, a Trabant-kaland elkezdődött, illetve véget ért. Izgalmas és egyben fontos hetek következnek, tartsatok velünk továbbra is! Ha valamiről esetleg lemaradtatok volna, ide kattintva mindent megtalálhattok a Dacia-kalandról.

Bense Róbert

A Dacia-kaland fő támogatói: Duna Autó Zrt., Motoparts Webáruház, Autotveszek.hu 

blank

 

blankblank

 

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb