fbpx

Amerikai izomautó 1968-ból

A Ringbrothers mindig meglep bennünket valami érdekességgel. Most éppen a frissen épített Mercury Cougar 1968-ason végeztek „némi” átalakítást. Kezdetben egy kisebb restaurálásnak indult a projekt, aztán jobban belenyúltak a gépezetbe. A korához képest is rossz állapotba jutottak hozzá ehhez a Mercury Cougarhoz. Ízekre szedték, fémtisztára csiszolták, lekezelték, és erre a gyönyörű metál zöld színre festették.

blank

A padlólemez viszont teljes átalakításra szorult, mivel meg kellett oldani az új sebességváltó beszerelését, amit a Ford F-150 Raptor-ból vettek, ráadásul a tízfokozatú automata került bele. Motorja a 4,9 literes V8 helyett az új Mustang 5 literes V8-ast kapta, ami a mérések szerint 460 lóerőt teljesít 570 NM nyomatékkal. DSE (Detroit Speed Engineering) által szállított futóművet kapott. Teljesen át kellett alakítani a fékeket, mivel a fékek a régi 213 lóerős motorhoz voltak kalibrálva, és ezt a több mint duplájára nőtt teljesítményt valahogy kordában is kell tartani.

A hangélmény biztosítása érdekében, a kipufogót egy Flowmester rendszerre cserélték.

blank

blank

Utasterében megtartották nagyrészt a teljesen eredeti állapotot, kivéve a váltókart, de ennek ellenére a retró és a modern stílusok keveredése még teljesen jó összképet mutat.

blank

 

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb