fbpx

Díjakat zsebel a 21 millió Bogár hazai nagykövete

vw bogár

Egy mosáson, és polírozáson kívül hozzá sem kellett nyúlni a mindössze 37 ezer kilométert megtett piros Volkswagen Bogárhoz.

A világranglista 3. helyezettje

Ha autós körökben mondjuk, hogy van egy Bogaram, mindenki tudja, hogy nem egy aranyos cincérre gondolunk, hanem a német kocsi ikonra. Több mint 21 millió példány kelt el belőle világszerte, így nem csoda, hogy a neve arany betűkkel szedett az autógyártás történelmében. A világ harmadik legnagyobb számban eladott kocsija, most örömmel mutatjuk be Szolcsák László VW-jét.

vw bogár

blank

vw bogár

Mint azt megtudtuk, még a 70-es években kezdődött a szerelem, amikor László vendéglátósként dolgozott, és a kollégája Bogarát vezethette – mivel munkatársa autóval igen, de jogosítvánnyal nem büszkélkedhetett.

vw bogár 

Évekig elhúzódott a biznisz

A képeken látható járművel a 90-es években találkozott, egy horvátországi nyaralás során. Rögtön megtetszett neki az 1983-as évjáratú, műanyag műszerfalas ritkaság, amit szinte lehetetlen eredeti állapotban megtalálni az autópiacon . A vérbeli retro verda egy Németországban élő magyaré volt, akivel hosszas üzleti szkander után sem sikerült nyélbe ütni az adás-vételt, így a biznisz elmaradt.

vw bogár

Ezután 2001-ben a volt tulajdonos fia adta el a kocsit, mindössze 30 ezer megtett kilométerrel. Mondhatni vadiúj állapotban kelt el a Bogár, és az azóta lefutott 7 ezer kilométer szintén nem kezdte ki a verda kifogástalan állapotát.

vw bogár

Csak egy mosás, és jöhetnek a versenyek!

Kapaszkodjatok meg: mosáson, és polírozáson kívül semmit nem kellett helyrerakni az autón. Fűtött garázs az otthona, ahol nem éri kosz, igazi királyi élete van: találkozókra jár a gazdájával, ügyességi versenyeken nyűgözi le a közönséget országszerte, és számos díjat bezsebelt az évek során.

vw bogár

Az alja is teljesen gyári, a finombeállításokon kívül az 1200-as motoron sem kellett javítani, vagy tartozékot cserélni. És hogy miért pont Bogár? Mert ez a legszebb autó a világon – válaszolta meg nekünk a csodaszép autó gazdája. Azóta töretlen a szerelem a Volkswagen Bogár iránt.

vw bogár

vw bogár

Köszönet Szolcsák Lászlónak

Fotók: Kajári-Hamar Ágnes
Videó: Kajári Zoltán
Cikk: Imrényi Dániel

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb