fbpx

Golf II. épülés…

Az autót egy 73 éves bácsitól vettem még 2018-ban. Mivel nem fiatal autó, pontosan 1984-es évjárat, így voltak neki kisebb-nagyobb hibái.

blank

Kezdeném a legelejéről. Az autónak a legrosszabb része az a padló lemez volt. Egyenesen Németországból érkezett hozzá az eredeti padló lemez mind 2 oldalra, ami a tűzfaltól a hátsó ülés aljáig ki lett cserélve igényesen majd festve lett. Ezután meg kapta a műszakit, mivel míg karosszériásnál volt az autó, lejárt róla. Erre 2019 februárjában került sor.

blank

blank

Utána hajtottam hisz fiatalság bolondság, mivel 20 éves vagyok és ez az első autóm így mentem minden fele míg volt benzin a tankban.

Aztán véget ért a tavasz és mivel ki autóztam magamat, így június elején neki láttam az autó többi részének is.

Jött a nyári szünet és mivel dolgoztam és volt még felesleges energiám, valamivel le kellett vezetni.

Először a motor került ki szerelésre, ami szépen meg lett csinálva, minden tömítés ki lett cserélve és még ami cserére szorult,ami menthető volt az természetesen ment vissza. A motor a felújításon kívül kapott először egy pucolást, majd egy kék fényezést.

blank

blank

A motortér fehérre lett fújva, így ha valami baj van így látszik például ha valami folyik csöpög vagy a drámai rész, hogy reped a karosszéria.

Vissza került a motor bele ez után a karosszéria többi része került sorra a fényezésre fel készítve.

blank

blank

Nos, mivel az autón sárvédő ívek voltak így nem igen tudtam mi rejtőzik alatta,de a látvány igen szomorú volt. Az első sárvédők azok bevallom épek maradtak a hátsó íveket viszont kézzel lehetett szedni, annyira el rozsdásodtak.

blank

blank

Gyors ív csere és rendbe rakás után ment az autó a fényezőhöz. Az autó eredeti színe fehér (alpenweis) volt, helyette szürke szint kapott.

Amíg ott volt az autó, meg jöttek az új alkatrészek is lámpák, zárhíd egyéb apróságok. A lényeg, amit lehetett, az autónak az a 70 százaléka új alkatrészből van összerakva.

blank

Az autóról annyit kell tudni ez egy 1984-es Volkswagen Golf 2,amit egy 1595 köbcentis karburátoros, benzines motor hajt. Sok szép pillanatot okozott eddig és bízok benne, hogy így is marad. Azóta vigyázok rá és törődök vele, hisz megérdemli.

blank

blank

Az autóhoz egy igen csak emlékezetes pillanat köt. Amikor meg vettem eleinte csak apróságokkal csinosítgattam és át jött egyik ismerősünk és kérdezte apát mi a jó ebben? Kérdezte miközben én valamit csináltam, erre apának a válasza ez volt: Miért? Jobb lenne, ha drogozna?

Szabó Zsolt

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb