fbpx

Így hirdették 1970-ben a Nysákat

A korabeli újsághirdetésben az exportőrtől, azaz a POL-MOT Automobilipari Külkereskedelmi Vállalattól érkező rövid jellemzéseket olvashatjuk. Azért akkoriban sem kellett félteni a reklámszövegírókat… „Valamennyi POL-MOT jármű éppen olyan tartós, mint amilyen szép.” – ezzel a felütéssel kezdődik a Nysák bemutatása, egészen pontosan 4 modellvariánsé, a minibusztól a mentőautóig.

Nysák

„Nysa T-521 Minibusz

A Nysa T-521 minibusznak modern, szépen formált karosszériája van, különösen jellemző belsejének gazdag berendezése és luxus kivitelezése. Figyelemre méltó a gépkocsivezető kényelme. Teljes körkilátás, a szerelékfal világos elrendezése és beállítható vezetői ülés teszik lehetővé a könnyű vezetést. A busz belseje hatékonyan fűthető és szellőztethető. Kényelmes utazást biztosít 10 személy számára is (a vezetőt is beleértve).”

blank

Nysák

„Nysa T-521 Személy- és áruszállító

Ez a Nysa kocsi jól kihasználható, sokoldalú jármű, egyaránt alkalmazható áruk vagy személyek szállítására. Az autó belsejében két állítható oldalpad van, amelyen 8 utas kényelmesen elfér. A kocsit széleskörűen használják: a szolgáltatóipar, turistaközpontok, szállodák, utazási irodák, stb. A Nysa T-521 személy- és áruszállító szerencsésen egyesíti magában a zárt szállítóautó és minibusz jellemzőit.”

Nysák

„Nysa F-521 Delivery Van

Ez a szállítókocsi alkalmas 850 kg súlyhatárig különböző áruk továbbítására. A pormentesített karosszéria eső és por ellen tökéletesen megvédi az árukat, ami lehetővé teszi konvencionális védőburkolat nélküli szállításukat. A Nysa F-521 gyors és gazdaságos jármű, amelyet a legkülönbözőbb kereskedelmi vállalatok széles körben használnak, különösen a nagykereskedelemhez történő árutovábbításokra.”

Nysák

„Nysa S-521 Ambulance

Ez a mentőkocsi két beteg szállítására alkalmas. A betegfülkében,- amelyet válaszfal különít el a vezetőüléstől – két hordágy, faliszekrények, kézmosó és víztartály van. Az egészségügyi személyzet számára két ülést helyeztek el a hordágyak mellett. A kocsi gyógyászati felszerelése lehetővé teszi, hogy már útközben elsősegélyben részesítsék a beteget. Ezt a mentőkocsit elterjedten használják az elsősegély állomások, kórházak, szanatóriumok és más egészségügyi létesítmények. Az autónak különleges világítási és kürtrendszere van.”

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb