Elektromos autó

Így hirdették 1970-ben a Nysákat

A korabeli újsághirdetésben az exportőrtől, azaz a POL-MOT Automobilipari Külkereskedelmi Vállalattól érkező rövid jellemzéseket olvashatjuk. Azért akkoriban sem kellett félteni a reklámszövegírókat… “Valamennyi POL-MOT jármű éppen olyan tartós, mint amilyen szép.” – ezzel a felütéssel kezdődik a Nysák bemutatása, egészen pontosan 4 modellvariánsé, a minibusztól a mentőautóig.

Nysák

“Nysa T-521 Minibusz

A Nysa T-521 minibusznak modern, szépen formált karosszériája van, különösen jellemző belsejének gazdag berendezése és luxus kivitelezése. Figyelemre méltó a gépkocsivezető kényelme. Teljes körkilátás, a szerelékfal világos elrendezése és beállítható vezetői ülés teszik lehetővé a könnyű vezetést. A busz belseje hatékonyan fűthető és szellőztethető. Kényelmes utazást biztosít 10 személy számára is (a vezetőt is beleértve).”

Nysák

“Nysa T-521 Személy- és áruszállító

Ez a Nysa kocsi jól kihasználható, sokoldalú jármű, egyaránt alkalmazható áruk vagy személyek szállítására. Az autó belsejében két állítható oldalpad van, amelyen 8 utas kényelmesen elfér. A kocsit széleskörűen használják: a szolgáltatóipar, turistaközpontok, szállodák, utazási irodák, stb. A Nysa T-521 személy- és áruszállító szerencsésen egyesíti magában a zárt szállítóautó és minibusz jellemzőit.”

Nysák

“Nysa F-521 Delivery Van

Ez a szállítókocsi alkalmas 850 kg súlyhatárig különböző áruk továbbítására. A pormentesített karosszéria eső és por ellen tökéletesen megvédi az árukat, ami lehetővé teszi konvencionális védőburkolat nélküli szállításukat. A Nysa F-521 gyors és gazdaságos jármű, amelyet a legkülönbözőbb kereskedelmi vállalatok széles körben használnak, különösen a nagykereskedelemhez történő árutovábbításokra.”

Nysák

“Nysa S-521 Ambulance

Ez a mentőkocsi két beteg szállítására alkalmas. A betegfülkében,- amelyet válaszfal különít el a vezetőüléstől – két hordágy, faliszekrények, kézmosó és víztartály van. Az egészségügyi személyzet számára két ülést helyeztek el a hordágyak mellett. A kocsi gyógyászati felszerelése lehetővé teszi, hogy már útközben elsősegélyben részesítsék a beteget. Ezt a mentőkocsit elterjedten használják az elsősegély állomások, kórházak, szanatóriumok és más egészségügyi létesítmények. Az autónak különleges világítási és kürtrendszere van.”

zparts autóalkatrész
Címkék
Lotus Cleaning retrovasak.hu

Kapcsolódó tartalmak

Back to top button
Close