fbpx

Ilyen volt az I. RetróVasak Találkozó

Remek idő, rengeteg szép járgány, sok-sok látogató, ez volt a receptje a tegnapi I. RetróVasak Találkozónak, a hangulat pedig talán még az előzetes várakozásainkat is felülmúlta, egészen biztos, hogy lesz jövőre folytatás!

Két fő tervünk volt erre az évre, a nyári Trabant-kaland után gőzerővel kezdtünk neki az őszi találkozónk szervezésének, szombaton pedig végre elérkezett a nagy nap, és az online közegből kilépett a valóságba a retrovasak.hu közössége. Az utolsó, reggeli helyszínbejárást követően megkezdődött a sátrak, kiszolgálóegységek, valamint a hangosítás telepítése, időközben a Fábián Kft. is leparkolta tesztautóit, és felállította a standját. Annyira összehangoltan ment a munka, hogy már jóval a nyitás előtt készen állt minden, így nem is bántuk, hogy az első fecskék már 9 óra körül megjöttek. Hullámokban gurultak a bejárathoz az autósok, ahol kalandunk főhőse, Honffy Dani Trabantja üdvözölte az érkezőket.

11-re a kiállítói (és a látogatói) parkolóhelyek többsége megtelt, öröm volt látni, hogy milyen kedélyesen megfért egymás mellett egy Lada és egy Rolls-Royce, a családias hangulat pedig a tömeg ellenére is megmaradt, ritkán látni ennyi mosolygós arcot egy helyen! A hangfalakból a nyolcvanas évek jól ismert magyar dallamai mellett a pop királyától is elhangzott néhány szám, de (nagyon helyesen) keményebb témák is helyet kaptak, Iron Maiden és Metallica is szerepelt a repertoárban.

rv3

A nyitóbeszédek után az előzetesen meghirdetett programoké volt a főszerep, Mészáros Zoltán tartalmas játékgyűjteménnyel várta az érdeklődőket, a tesztautók folyamatosan rótták a köröket, a két parkoló közötti bekötőúton pedig előadásokkal, típusismertetőkkel készültek a kiállítók, többek között a Keleti Blog csapatából Kathi Balázs is felszólalt, tőle egy Skoda 100L Deluxe bemutatót hallhattunk, Laky Sándor pedig egy Porsche 914-gyel érkezett, és el is mesélte a közönségnek autója történetét. A hátsóbb régiókban egy Mercedes-Benz gépjárműfecskendővel ismerkedhettek meg közelebbről is a látogatók, a terület végén található, lezárt körforgalomban pedig egy Lada 2105 rendőrautóval lehetett élménykocsikázni, a gyerekek legnagyobb örömére. Ezek mellett természetesen a kiállítói terület is tele volt érdekesebbnél érdekesebb veteránautókkal, leendő oldtimerekkel, keleti és nyugati vasakkal, amerikai óriásokkal.

Ha lett volna „teltház” táblánk, kiraktuk volna, a RetróVasak csapata nevében is szeretnénk megköszönni, hogy ilyen sokan eljöttetek, én pedig nagyon örülök, hogy végre személyesen is megismerkedhettünk! Ezek után nem is lehet kérdés, hogy jövőre is megrendezzük-e a találkozót. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a helyi önkormányzatnak a segítségért, a városi televíziónak és a Keleti Blognak a videó- és fotóanyagok elkészítéséért, Molnár Tibornak a szervezésben, és a helyszínen nyújtott munkájáért, Pénzes Lászlónak az élményautózás biztosításáért, és mindenkinek, aki bármit is hozzátett ehhez a kerek és izgalmas naphoz!

Bense Róbert

Fotók: Kocsis Gábor, Fekete Márton, Szabó Gábor

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb