fbpx

Trabant-kaland – az utolsó fejezet

Bár a túra már közel egy hónapja véget ért, bőven akadtak még elvarratlan szálak, hiszen hátra volt a sorsolás, utána pedig az átadás, utóbbira múlt vasárnap került sor. Augusztus 7-én lezárult egy számunkra nagyon kedves időszak, Honffy Dániel pedig hazavitte az országjáró 601-est.

Minden tavaly ősszel kezdődött, amikor megszületett a túra ötlete, melyet aztán hosszú hónapokig finomítottuk, csiszoltuk, hogy aztán márciusban végre egészen biztossá váljon: a Trabant-kaland megvalósul! Májustól folyamatosan csepegtettük az információkat a retrovasak.hu-n, szerepeltünk a tévében, riportot adtunk több rádiónak, majd június 22-én elindultunk, hogy három héten és 2664 kilométeren keresztül Trabantozzunk Magyarországon. Rengeteg élmény van a hátunk mögött, érdemes elolvasni a beszámolóinkat, hiszen ez valóban egy kaland volt!

bt1

A túra végeztével azonban nem állt meg a munka, a Bátor Tábor részére 50.000 forint támogatói összeget tudtunk átutalni, ehhez nagyban hozzájárultatok ti is, köszönjük! Július 17-én, az esti órákban megejtett sorsolást követően pedig kiderült az is, hogy – több száz játékos közül – Honffy Dániel nyerte meg a Trabantot. A kiértesítés után Ifj. Kánya Zolival – aki a Trabant-kaland szolnoki napján szervezett nekünk egy remek programsorozatot – átbeszéltük az átadás részleteit, szerencsére Daninak is megfelelő volt augusztus 7-e, így biztossá vált, hogy a 4. Szocijármű Kiállításon cserél gazdát a Trabi.

Végül elérkezett a búcsú napja, vasárnap délelőtt elindultam Szolnokra, a 45 kilométeres úton felidéztem magamban a Trabant-kaland emlékezetes pillanatait, a találkozó helyszínén pedig már várt a Lada 2104-esével a retrovasak.hu tulajdonosa, Kajári Zoltán, aki széles mosollyal gurult be a Trabival megannyi keleti járgány közé. Akaratlanul is büszkeség tölti el olyankor az embert, amikor felismerik az autóját, és bizony a 601-esünket nagyon sokan megbámulták, odajöttek hozzánk, barátságos hangulat alakult ki a kis kétütemű körül. Dani és édesapja már vártak minket, széles mosollyal nézték át a nyereményautót, igyekeztünk minden lényeges tudnivalót elmondani róla.

Ezt követően a tartottunk egy 20 perces, nyilvános beszámolót a túráról, melynek végén Danit is a „színpadra” hívtuk, és hivatalosan is átadtuk a járgány kulcsait. Ezúton is köszönjük a lehetőséget, nagyon örültünk, hogy olyan sokan odajöttetek hozzánk, a hangulatos sztorizgatás stílusos zárása volt a Trabant-kalandnak! Danival mentünk még pár közös kört, lévén azért a Trabit szokni kell, majd elbúcsúztunk, de abban biztosak vagyunk, hogy találkozunk még, hamarosan azt is megtudhatjátok, hogy hol és mikor kerítünk erre alkalmat.

A kaland véget ért, de már most készülünk a következőre, sokat tanultunk és rengeteg kellemes percet éltünk át. Szeretnénk megköszönni nektek, a főszponzorunknak /Fábián Kft./, támogatóinknak /Andó Művek Kft., PRk Store Áruház, Roncsautó Kft., Fortuna Bt., Motorolajat.hu webáruházRetro-Auto Kft./, a szállásadóinknak, és mindenki másnak a támogatást, azoknak is, akik akár csak egy mosollyal, vagy egy kedves mondattal ajándékoztak meg minket! 2017-ben folytatjuk!

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb