fbpx

Trabant-kaland – egy hónap és indulunk

Hamarosan féltávnál járunk majd, már ami a túra beharangozását illeti. Szervezés szempontjából már hónapok állnak mögöttünk, ezért azt éreztem, hogy itt az ideje összefoglalni az eddigi tudnivalókat, persze úgy, hogy a következő hetek „poénjait” még ne lőjem le – legalábbis ne teljesen.

Két őszi nap ugrik be, amikor visszagondolok a kezdetekre, az egyik, amikor Csengével ücsörögtünk egy-egy sörrel a kezünkben és a már meglévő ötletet, valamint a túra megvalósításának lehetséges módjait egy notesz lapjaira jegyeztük fel. Akkor magától értetődőnek és egyszerűnek tűnt minden, azóta viszont sok csavar került a történetbe, ami talán még inkább érdekessé teszi a Trabant-kalandot. Persze azért ez nem egy világkörüli út, egyeseknek biztosan könnyed ujjmozdulat lenne a megszervezése, ám számomra már az is óriási dolog, hogy egy magyarországi körútba belefoghatunk. A másik emlékezetes őszi délutánon szakadó esőben utaztunk az autópályán Zolival, akkor beszéltem neki először a túráról, az ötlet elnyerte a tetszését, én pedig akkor éreztem azt, hogy ebből tényleg lesz valami.

13282311_522945854578785_1445675077_n

Ahogy teltek a hetek, hónapok, úgy körvonalazódott a Trabant-kaland képe, egyre jobban vártuk, hogy mikor tárhatjuk elétek az elképzelést, illetve személy szerint eléggé izgatott voltam, hogy miként reagáltok majd a dologra. Mikor végre kijött az első cikk a túráról, megkönnyebbültem, hiszen innentől kezdve már biztos voltam benne, hogy június 22-én nekiindulunk és nem vész kárba az elmúlt hónapok munkája, szervezése. Azóta beszámoltam arról is, hogy honnan és milyen állapotú Trabantot sikerült vásárolni, illetve mennyi érdekes tapasztalatot gyűjtöttünk a keresgélés során. Legutóbb az autón elvégzett eddigi munkálatok és az útvonal – még nem teljes részletességű – tervét is megosztottuk veletek. Még egy hónap van az indulásig, áll még előttünk néhány megoldásra váró feladat, de a lelkesedésünk töretlen, és úgy gondolom, hogy ez már így is marad. Köszönjük a sok érdeklődő üzenetet, pozitív visszajelzést, egyéb megkeresést, hamarosan egy kapcsolatfelvevő űrlapot is beillesztünk a Trabant-kaland menüpont alá, de ha facebookon írtok, azt is olvassuk rendszeresen. Az egyik fő célunk a túrával egyébként az volt, hogy személyesebb legyen a kapcsolat a retrovasak.hu olvasóival, úgy érzem ez már sikerült, akik egyébként a túra előtt személyesen is szeretnének találkozni velünk és a Trabinkkal, azokat várjuk a VII. EMTC Nemzetközi Trabant Találkozóra, június 4-én, a szombati napon mi is részt veszünk!

blank

13250464_522945911245446_1530918793_n (1)

Hogy mára is jusson egy meglepetés, elárulom, hogy a jövő héten megtudhatjátok, mi lesz a sorsa a Trabantunknak, ha véget ért a túra. Annyit segítek: valaki hazaviheti majd! A hogyanokról és miértekről egy hét múlva további lényeges infókat tudhattok meg.

Addig is ide kattintva olvashatjátok a túrával kapcsolatos írásainkat.

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb