fbpx

Trabant-kaland – 13./14. nap – Vonyarcvashegy / Gyenesdiás / Zánka

Duna Auto

Támogassátok a kalandot és nyerjétek meg a Trabantot, a részletekért katt ide!

Arra már rájöttem az elmúlt nyarak során, hogy a Balaton környéke nem az a hely, ahol unatkozik az ember, mindig történik valami, mindig akad egy be nem tervezett program, egy hirtelen jött ötlet. Ez most sem volt másképp, kicsit megvariáltuk az elmúlt napokat, kaland is volt bőven!

04t

Hétfő délelőtt elhagytuk balatongyöröki szállásunkat, és elindultunk a büdöskúti vadászházhoz, ahol a következő két estét terveztük eltölteni. Azért csak terveztük, mert – gyorsan lelövöm a poént – végül visszatértünk ’györökre. A hegyen lévő lak gyönyörű és kívánni sem lehetne nyugodtabb helyet, ám (bár többször is jártam arra más autóval) sajnos az odáig vezető utat nem a Trabinknak találták ki, kicsit le is sápadtam párszor, miközben a lyukakat kerülgettem. Gyors matekozás után rájöttünk, hogy a három-négy oda-vissza út nem igazán tenne jót a kis pöfögőnknek, ezért némi morfondírozást követően úgy döntöttünk, hogy visszapakolunk előző két esténk helyszínére. Persze azért készítettünk fenn néhány képet, mert a vadászház előtt elterülő, zöld, lankás tisztásnál szebbet keveset látni, ha terepképes(ebb) autóval vagytok, vagy bringáztok/gyalogtúráztok, mindenképp tegyetek arra egy sétát, nem fogtok csalódni a látványban!

06t

Amint visszaértünk, csak éppen kiraktuk a csomagjainkat, már indultunk is találkozni Krisztiánnal és kisfiával, akik egy Trabival „kergettek” minket már az előző nap, Keszthelyen is, ám nem sikerült összefutni, hála a közösségi média bajos üzenettovábbításának. Most áthidaltuk a problémát, telefonon tartottuk a kapcsolatot, de még így is sikerült elkalandoznom, így Vonyarcvashegy helyett végül Balatongyörökön találkoztunk, itt is elnézést kérek, hogy annyit kavarogtam. Igaz így a két Trabi egymás mögött gurult át Vonyarcvashegyre, ahol végül Csenge is talált jó fotós helyszínt. Krisztián 1987-es kétüteműjével még találkozhattok nálunk mostanában, pazar kisautó egyébként, kívül-belül teljesen rendben van.

09t

Ma is a közelben kezdtük a napot, a gyenesdiási Festetics Imre Állatparkban kipihentük az elmúlt napok nyüzsgését, hiányzott már egy kis hamisíthatatlan vidéki hangulat. Őshonos magyar állatfajták – nagyon kellemes körülmények között, 4.2 hektáros területen – várják a látogatókat. Ha már erre jártunk, nem hagyhattuk ki a Természet Háza látogatóközpontot sem, ahol a Keszthelyi-hegység élővilágával lehet megismerkedni. Gyenesdiásra tehát mindenképp megéri ellátogatni, ha a Balaton környékén vagytok, számomra az egyik legkedvesebb település az országban.

Egy gyors ebédet követően Zánkára indultunk, nagyon kíváncsiak voltunk az egykori úttörő, ma már ifjúsági táborra. Naiv módon azt hittük, hogy fátyolos nosztalgiával fogadják majd kétütemű Trabinkat, ám sajnos kocsival nem mehettünk be, mert nem volt sajtóengedélyünk (!), de még az épületről készült képeket is kitöröltették velünk, mintha legalább az 51-es körzetben próbáltunk volna fotózni. Bár a biztonsági személyzet nagyon kedvesen és sajnálkozva reagálta le a helyzetet, főleg, mikor meglátták, hogy milyen járgánnyal érkeztünk. Ettől függetlenül minden érkező/távozó vendég mosolyogva lépett oda a Trabihoz, hogy jobban megnézze magának, ez nagyon jól esett, és ehhez még sajtóengedély sem kellett! A tábor mellett lévő Haditechnikai Park viszont megérte az utat, rengeteg érdekes katonai járművet lehetett lencsevégre kapni, sőt egy Mi-8 még nyitva is állt, a pilótafülkébe is beléphettem. Visszafele még Révfülöpnél is megálltunk egy kicsit a Balatonnál, majd a badacsonyi kikötőhöz is kisétáltunk, végül egy jól megérdemelt lángossal zártuk a délutánt.

kal9

Este még sétálunk egyet a Vonyarcvashegyi mólónál, holnap délelőtt pedig búcsút veszünk a magyar tengertől, négy, kisebb-nagyobb kalandokkal tűzdelt napot töltöttünk el a környéken, szeretnénk mindazoknak köszönetet mondani, akik integettek, mosolyogtak, egy-két kedves szóval konstatálták, hogy egy Trabival túrázunk a Balatonnál! Nagyon jóleső pillanatok voltak ezek, sokat jelent nekünk, hogy ilyen szeretet övezi a Trabant-kalandot.

Holnap ráfordulunk a túra utolsó hetére, Nagykanizsára indulunk, egyébként pedig frissült a részletes programtervezetünk, ide kattintva a heti bontást is megnézhetitek.

A Trabant-kaland fő támogatója a Fábián Kft.

A Trabant-kaland támogatója a PRk Store Áruház

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb