fbpx

Trabant-kaland – nagy találkozások / 3. nap

Vannak maradandó pillanatok az életben, azt hiszem az elmúlt napon több ilyen is történt, talán ez jól példázza, hogy milyen nagyszerű közösségépítő ereje van a Trabant-kalandnak! Jártunk Hajdúszoboszlón, Hajdúböszörményben, benéztünk Balmazújvárosba, ma pedig Debrecenbe pöfögtünk tovább, de arról már később!

Péntek reggel magunk mögött hagytuk Szolnokot és egyből Hajdúszoboszló felé vettük az irányt, 106 kilométer volt az út, Kenderesnél indult picit nehezebben a Trabi, egyébként sima volt az út, a cikázó kamionok és a perzselő meleg után nagyon jól esett befutni a Radó Apartmanba, ahol egyből le is pakoltuk a cuccainkat, majd pihegtünk egy kicsit. Kora délután a Géptárba vezetett az utunk, Mogyorós József gyűjteményét kár lett volna kihagyni, oldtimer autók, motorkerékpárok, de még használati tárgyak is akadtak szép számmal, bőven el lehetett volna ott tölteni akár egy egész napot, viszont 4 órára Hajdúböszörménybe voltunk hivatalosak, méghozzá a Keleti Blogos srácokhoz.

t103

Balázsék már vártak minket, egymás mellett sorakozott a képeken látható Skoda 100L Deluxe, illetve egy Lada 1200S is, de még egy pedálos Moszkvics is előkerült, természetesen beálltunk melléjük a Trabinkkal, nagyon jól mutatott együtt a „retró-különítmény”.

Mialatt ismerkedtünk egymással és a járgányokkal, befutott a PRk Store-ból Elek Róbert, aki volt olyan lelkiismeretes és az általuk felajánlott Trabant-kalandos pólókat, bögréket, és kulcstartókat elhozta nekünk. Szuper Trabantos és egyéb autós ajándéktárgyakat készítenek, nézzetek be a webshopjukba, sőt, együttműködésünk keretében a Trabis termékeikre 10%-os kedvezményt is kaphattok!

t108

Időközben Balázsék terített asztal mellé ültettek minket, ezúton is köszönet a szíves vendéglátásért, nagyon hálásak voltunk a finom falatokért, illetve a mini-kiállításért is, Rakéta porszívó, Smena fényképezőgép, diavetítők, keleti autók kulcsgyűjteménye, korabeli magazinok, könyvek, motorkerékpár sisakok, és még számos olyan tárgy van a tulajdonukban, melyeket sajnos már csak ritkán láthatunk. Ha már ott voltunk, természetesen forgattunk is, a kellemes hajdúsági 40 fokot feledtette a remek hangulat, nagyon jó volt látni, milyen profin állnak a munkához, mellette mégis mennyire közvetlenek tudnak maradni.

Talán a túra eddigi legmeghökkentőbb pillanata a forgatás vége felé ért minket, megállt egy kerékpáros a Trabant előtt, majd elárulta, hogy Gellén Lászlónak hívják és az autó az édesapjáé volt, aki már sajnos néhány hete nincs velük. Ennél a pontnál éreztem azt, mintha egy láthatatlan kéz is egyengetné a Trabant-kalandot, hiszen mennyi az esélye annak, hogy a Pálosvörösmartról hozzánk került Trabant egyik közeli „hozzátartozójával” a 140 kilométerre lévő Hajdúböszörményben, egy mellékutcában fussunk össze? Telefonszámot cseréltünk, hogy a közeljövőben az autó történetéről tudjunk beszélgetni, úgy gondolom, nem lehetett véletlen a találkozásunk!

Hazafelé menet még begurultunk Balmazújvárosba, ahol egy nagyon kedves mezőtúri barátunkkal is összefutottunk, Ádámmal már korábban megbeszéltük, hogy a Trabant-kaland idején találkozunk, ha van rá lehetőség, örültünk, hogy ez végül össze is jött. Nagyjából este 9 óra magasságában értünk vissza a Radó Apartmanba (igazán kellemes szállás, kedves házigazdákkal) reggel pedig Debrecen felé vettük az irányt!

t119

Bense Róbert

A Trabant-kaland fő támogatója a Fábián Kft.

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb