fbpx

Trabant-kaland 5./6. nap – Nyíregyháza / Tokaj

Az elmúlt két napban nem tettünk meg nagy távokat, éppen ezért sokkal több időnk maradt Nyíregyházán és Tokajban is, ezt kihasználva rengeteg élménnyel töltöttük/töltötték meg a délutánjainkat.

Debrecenből kicsit később indultunk, lévén 14 órától lehetett becsekkolni a Nyíregyházi szállásunkra, ahol éppen csak lepakoltunk, már indultunk is tovább az állatparkba, ami – vasárnap délután nem csoda – tömve volt emberekkel, a parkolóban csodálkozva és mosolyogva fogadták a Trabit. Bár az állatkertbe nem olcsó a belépő, 3000 forintot hagytunk fejenként a kasszánál, utólag azt kell, hogy mondjam, bőven megérte az árát. Tágas kifutókon, a világ minden földrészéről származó állatokkal találkoztunk, láttunk Fehér tigrist, Indiai orrszarvút, Ázsiai elefántot, de az Ócenárium is nagyon látványos volt.

t301

Alaposan le is jártuk a lábunkat, így aztán este jól esett a lazítást, meccset néztünk, pihengettünk, sajnos az eredmény már kevésbé volt felvillanyozó, nem úgy, mint a villámparádé, ami egészen hajnalig tartott. Másnap, a reggeli után egyből elindultunk Tokajba, de mielőtt megérkeztünk volna, Nyírteleken, a Honvédelmi Emlékpark előtt is időztük kicsit. A 33 kilométeres út igazából laza ujjmozdulat volt a Trabantunknak. Lepakoltunk aktuális „otthonunkba”, a Hudák Apartmanba, mely családias és barátságos lak, ráadásképp gyönyörű kilátás nyílik a teraszáról a Kopasz-hegyre, franciaerkélyéről pedig a Bodrogra.

t332

t330

Napunk nem várt fordulatot vett, hiszen tegnap kaptunk egy üzenetet Zádori Ágnestől, aki érdeklődött, hogy mikor érkezünk Tokajba. Ebből a kérdésből végül egy kalandos délután kerekedett, hiszen párjával, Nagy Zsolttal végigvezettek minket Tokaj városán, sőt, mivel Zsolt vízitúrákat szervez, ezért egy kajakot is feltehettünk a Trabi csomagtartójára. Ágnes ötlete volt, hogy a Tokajba vezető hídon menjünk így végig, miközben Csengével a kilátóból fotóztak minket, fantasztikus képek születtek! Utána még elgurultunk a pincesorhoz, majd a vasútállomáson a legendás 424-es gőzmozdony mellé is leparkoltunk. Végül egy kellemes ebéd után az esti viszontlátásig elköszöntünk – és itt „meg is érkeztünk” jelen időbe – hiszen a sétálóutcában teszünk még egy karikát, természetesen gyalog, így aztán a Paulay Borházban egy kis borkóstolás is belefér még a napunkba. Holnap irány Eger, 130 kilométer után érkezünk meg Észak-Magyarország második legnépesebb városába, majd a vár környékén és a Beatles múzeumban leszünk megtalálhatóak a délután folyamán. Este Vécsre vezet az utunk, így további 30 kilométernyi pöfögéssel zárjuk majd 7. napunkat.

Támogassátok a kalandot és nyerjétek meg a Trabantot, a részletekért katt ide!

A Trabant-kaland támogatója a PRk Store Áruház!

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb