fbpx

Trabant-kaland – 7./8. nap – Eger / Gyöngyös

Amennyire hibátlan volt a tokaji délutánunk Ágnesnek és Zsoltnak köszönhetően, annyira – elnézést a szóhasználatért – elcseszett lett az esténk, amikor megtudtuk, hogy mindenki kedvenc szakállas pofonosztója, Bud Spencer már nem teheti többé helyre a gazfickókat. Őszintén szólva a végtelenségig letörtem, nagyon nehezen indult a reggel, de a túrának mennie kellett tovább, így 11 körül elindultunk Eger felé. Gyönyörű tájakon vezetett az utunk, – kissé elnagyolva – Szerencs, Bőcs, Emőd, Bükkábrány, Andornaktálya érintése után érkeztünk meg Egerbe, méghozzá a Minaret szomszédságába.

07t

Mivel ekkor már benne voltunk a délutánban, elnéztünk a Palacsintaházba, ahol jobbnál-jobb édes/sós finomságokat lehetett kérni, mi pedig éltünk is az étvágyunk adta lehetőségekkel. Utána a Dobó István téren sétáltunk egyet a kellemes nyári időben, elnyaltam egy pisztácia-csokoládé fagyit, előbbiből már csak nagyon kevés volt, de még szerencsére nem fogyott ki, csokoládénak meg nem is kellett volna lennie. A Beatles múzeumot is beterveztük, jó ötlet volt, igazi kincseket rejtett a tárlat, ráadásul remek zenék szóltak, ezen felbuzdulva a Trabihoz visszaérve meg is hallgattuk az 1967-ben kiadott Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albumot. 17 órakor indultunk Vécsre, édesapámék már vártak minket, mi pedig kicsit rendeztük a sorainkat, mosás, pakolás, Trabi-porszívózás, takarítás.

Másnap délután Gyöngyösre indultunk, 15 órára voltunk hivatalosak a MaxiRádióhoz, csak úgy záporoztak Mikola Ferenc kérdései a Trabant-kalanddal kapcsolatosan, rövidesen azt is megtudjuk, mikor kerül adásba az anyag. Személy szerint nagyon élveztem az ott eltöltött közel két órát, igazán kötetlen beszélgetés alakul ki, remélem nem csak én éreztem ezt a mikrofon mögött. Miután végeztünk, Valaska Valéria – tőle vásároltuk a kis pöfögőnket – és párja már vártak minket a parkolónál, őszintén örültem, hogy találkozhattak a Trabijukkal, mert bizony valahol, a motorja legmélyén mindig is az ő autójuk marad, nagyon kedves pillanatok voltak ezek!

blank

Pár órával korábban egyébként a testvérével, Imrével is összefutottunk Gyöngyösön, ott szintén ledobtam az ékszíjat, hiszen nem kommunikáltuk kifelé, hogy épp hol és pontosan mikor fogunk leparkolni a kocsival, így ez is lényegében egy spontán helyzet volt, csakúgy, mint pár nappal ezelőtt Hajdúböszörményben. Hiába, a sors is egyengeti a Trabant-kalandot!

Pörögtünk tovább, mint a búgócsiga, Gáspár Anita és a Hatvan és Környékbeli Trabantosok csapata is csatlakozott hozzánk két négyüteművel és egy kétüteművel, így négyes konvojban gurultunk Gyöngyösről egészen Kisnánáig, ahol a várnál álltunk „csatasorba”, fotózgattunk, beszélgettünk, igazán közvetlen volt a társaság, köszönöm, hogy jöttetek, ráadásul Csenge is olyan fotókat lőtt a négy Trabiról, hogy csak na!

013t

Este 8 óra után futottunk be Vécsre, holnap irány Budapest, 12-13 óra körül Gazdagréten a Csíkihegyek utcában leszünk, ha a címről nem ugrott volna be, a Szomszédok hangulatát igyekszünk majd megidézni, amennyire csak lehet.

Az első hét ezzel véget is ért, 912 kilométer van mögöttünk, és gyanús, hogy az előzetesen tervezett 2000 bőven meglesz a Trabant-kaland végéig, hiszen egészen július 13-ig úton leszünk!

Támogassátok a kalandot és nyerjétek meg a Trabantot, a részletekért katt ide!

A Trabant-kaland fő támogatója a Fábián Kft.

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb