fbpx

A retrovasak.hu bemutatja: Trabant-kaland 2016

Vége a titkolózásnak, itt az ideje, hogy eláruljuk, mire is készülünk a nyáron. Hónapokkal ezelőtt gondoltunk egyet és elhatároztuk, hogy megszervezünk egy Magyarországon átívelő Trabant-túrát, melynek során remélhetőleg veletek is összefuthatunk. Június 22-én indulunk, és egészen július 13-ig úton leszünk!

Minden nap más-más településen fordulunk majd meg, a cél pedig az, hogy az úti beszámolók, fotós összefoglalók, videóbejelentkezések és a Trabantos-sztorik publikálása mellett azokkal is találkozhassunk, akik kedvelik a retrovasak.hu-t, váltanának velünk élőben is pár mondatot, esetleg a saját, dédelgetett járgányukkal elgurulnának néhány fotó és egy beszámoló erejéig az aktuális helyszínre, ahol éppen a Trabival tartózkodunk. Úgy érezzük, hogy egy ilyen jó közösséghez hozzá kell, hogy tartozzanak a személyes kapcsolatok, a közös történetek, az együtt átélt autós élmények.

trabi1

Persze a Trabant-kaland nem csupán erről fog szólni, az indulásig hátralévő másfél hónapban egy egész cikksorozatban fogjuk bemutatni, hogy mi, miért, és hogyan fog zajlani a túra három hete alatt, továbbá az előkészületekről is beszámolunk. A legnagyobb meglepetések még hátravannak, mostantól minden vasárnap érkezik egy-egy írás, melyekből egyre többet tudhattok majd meg, többek között arról, hogy milyen helyszíneket ejtünk útba, miként lehet támogatni az ügyet, illetve, hogy mi lesz a sorsa a Trabantunknak, amikor majd véget ér a túra. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük azzal, hogy elmeséljük, miként született az ötlet!

blank

A kezdetekhez egészen tavaly őszig kell visszamennünk az időben. Ekkor látogatott meg ugyanis Csenge, akivel a hol szorosabb, hol távolabbi, de végig baráti, és tanulságokkal teli történetünk már lassan 12 éve, egészen a gimnázium kezdete óta íródik. Nos, Csenge – aki nem mellesleg kiváló fotós – külföldi munkájából hazatérve meglátogatott, és beszélgetés közben feljött arról a szó, hogy milyen jó lenne Magyarország szép városait, tájait körbejárni autóval, közben fényképezni, emberekkel megismerkedni, és átélni olyan pillanatokat, melyeket csak itthon tudunk megtapasztalni. Az ötlet azonnal magával rántott, egyrészt nekem is fordultak már meg hasonló gondolatok a fejemben, másrészt akkoriban indult a retrovasak.hu, és egyből arra gondoltam, milyen jó közösségformáló ereje lenne egy ilyen eseménynek. Szó szót követett, egyszerre azon vettük észre magunkat, hogy elkezdtünk szervezni egy magyarországi autós túrát, méghozzá nem is akármilyet. Kitaláltuk, hogy egy Trabant 601-essel vágunk neki az útnak, sok gyerekkori emlék köt ugyanis minket ehhez a kedves, kétütemű járgányhoz. Továbbá abban is megegyeztünk, hogy részletesen dokumentáljuk a történéseket, hogy mindenről be tudjunk számolni nektek.

13090131_1180699658615409_532252560_n

Azóta eltelt több mint fél év, és az elképzelés szép lassan kilépett a valóságba. Ez köszönhető annak, hogy Zoli (a retrovasak.hu és a tesztelok.hu online lapcsalád tulajdonosa) rábólintott a terveinkre, és rengeteg segítséget nyújtott annak érdekében, hogy ne egy kósza ábrándként végezze a túra ötlete, és annak is, hogy végtelen lelkesedéssel vágtunk bele a szervezésbe.

Ez azonban még csak az első felvonás, nagyon sok mondanivalónk van! Kérlek, tartsatok velünk az elkövetkezendő hónapokban, legyetek részesei a Trabant-kalandnak, éljük át közösen a legjobb momentumokat.

Bense Róbert

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb