fbpx

Kispók-modellezés a láthatáron

Különleges üzenet érkezett hozzánk a napokban, ugyanis a DeAgostini képviseletétől keresték meg szerkesztőségünket azzal kapcsolatosan, hogy lenne-e kedvünk megépíteni a hamarosan megjelenő Polski Fiat 126P + Niewiadów N126 lakókocsi modelljüket.

blank

Eddig sem volt titok, hogy csapatunkban elég magas az egy négyzetméterre eső modell/makett/távos rajongó, ezért elfogadtuk a felajánlást, minek keretei között bemutatjuk nektek az építési folyamatot és a végeredményt, illetve igyekszünk minden érdekes információt megosztani a modellel kapcsolatosan. Mivel a csomag megérkezéséig még van némi időnk (illetve kíváncsiak vagyunk, hogy mi is vár ránk), ezért megnéztük, hogy miként lehetséges a rendelés és mit várhatunk cserébe.

Átböngészve a hivatalos, magyar nyelvű weboldalt, gyorsan kiderült, hogy ez nem egy kétnapos projekt lesz, hiszen 125 számból áll majd a kiadvány, ám a végén egy igen részletesen kidolgozott, 85 centiméter hosszú modell fog visszakacsintani a polcról, valahogy így:

blank

A Kispolszki karosszériája aprólékosan kidolgozott fém elemekből áll, utasteréből nem csupán a kormányt és ezáltal a kerekeket mozgathatjuk, de a fényszórót is felkapcsolhatjuk, sőt, az ülés is előredönthető és az ablak is lehúzható, valamint a motortér és a csomagtér is nyitható. Mivel a lengyeleknél már korábban kifutott a széria, így ide kattintva egy szemléltető videót is megnézhettek a kész modellről, ebben a duda is működik, valamint „motorhang” is hallható, remélhetőleg ezt a hozzánk érkező kivitel is tudja. Hasonlóan részletes a lakókocsi is, melyet nyitható ajtóval és belső bútorzattal is elláttak.

blank

Az 1:8 méretarányú modell Standard és Prémium kategóriákban rendelhető meg a weben (illetve a Standard-ot az újságárusoknál is meg lehet majd találni, de ott valamivel többe kerül). A Standard csomaghoz apróbb kiegészítőket (poszter, bögre) mellékelnek, valamint egy gyűjtőmappát, amiben a lapszámokhoz tartozó szerelési útmutatót, továbbá a 126P történetéről szóló, korabeli fotókkal illusztrált füzeteket lehet rendszerezni, utóbbiba egyébként itt tudtok belelapozni.

blank

A Prémium csomagot a felsoroltakon felül különböző extra tartalmakkal teszik még érdekesebbé, ilyen például a modell 1:43-as mása (mind a Kispolszkit, mind pedig a lakókocsit mellékelik bizonyos lapszámokban), vagy éppen egy bőröndszett a tetőcsomagtartóra, de az utolsó számban egy akril vitrint is mellékelnek, hogy legyen mibe elhelyezni a kész modellt.

blank

A lapszámok árairól itt tájékozódhattok, illetve a rendelési adatlapot is ezen a felületen érhetitek el. Aki március 31-ig a FIAT_126 kóddal rendeli meg a gyűjteményt, az további ajándékként egy 1:43-as méretarányú Polski Fiat 126p Bosmal Cabrio fémmodellt kap a 12. számmal.

(x)

ecotrex

Kapcsolódó tartalmak

'Fel a tetejéhez' gomb